türk net en son haber 8 Eylül 2008Güncelleme: 08.09.2008 05:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Lewis Hamilton
Formula 1
Milli Gelir Hesapları
AB - Türkiye İlişkileri
Genelkurmay Haberleri
İlker Başbuğ
Ermenistan
Abdullah Gül
Add to Google

07 Mart 2008 Cuma 13:24 Ekonomi

IMF ile mevcut stand-by anlaşması çerçevesinde, geriye yaklaşık olarak 3,4 milyar dolarlık bir kredi imkanı kaldı

NİYET MEKTUBU BU AY IMF'YE GÖNDERİLECEK

Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki mevcut Stand-by düzenlemesinin 7. Gözden Geçirmesine ilişkin niyet mektubunun, bu ay içinde IMF'ye gönderileceği öğrenildi.

Niyet Mektubu'nun yazımı tamamlanırken, mektubun gönderilmesi için IMF tarafından aranan en önemli kriterlerden biri olan sosyal güvenlik reformundaki ilerlemeler bekleniyor.

7. gözden geçirmenin ardından, geriye kalan iki gözden geçirme birleştirilecek. 19. Stand-by düzenlemesi, öngörüldüğü gibi, zamanında ve Mayıs ayı başında sona erecek.

Niyet Mektubunun IMF'ye gönderilmesinin ardından, İcra Direktörleri Kurulunun mektubu onaylayarak 7. Gözden Geçirmeyi tamamlaması bekleniyor.

IMF ile mevcut stand-by anlaşması çerçevesinde, geriye yaklaşık olarak 3,4 milyar dolarlık bir kredi imkanı kalırken, bu kredi iki eşit parça halinde kullandırılacak.

Kredinin ilk dilimi olan 1,7 milyar dolar, 7. Gözden Geçirmenin ardından, kalanı da birleştirilecek olan son Gözden Geçirmede verilecek.

IMF ile mevcut 19. Stand-By düzenlemesi, Mayıs ayında sona erecek. Mevcut 19'uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen yeni programın alternatifleri görüşülürken, mali destek içermese de yine Stand-by çerçevesinde bir anlaşmanın yapılacağı vurgulanıyor.

Niyet Mektubu çerçevesinde, yapısal reformların gerçekleştirileceği ve küresel gelişmeler de dikkate alındığında, güçlü bir kamu maliyesine yönelik önlemlerin uygulanacağı ifade ediliyor.

Sosyal güvenlik yasa tasarısının yasalaştırılması, verginin tabana yayılmasını sağlayacak ve gelir idaresini daha da etkinleştirecek adımların atılmaya devam edeceği, bu kapsamda Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi bünyesindeki büyük vergi mükellefleri diliminin güçlendirilmeye ve kayıt dışının önüne geçecek tedbirlerin alınmaya devam edileceği vurgulanıyor.
Özelleştirmenin de programlandığı gibi sürdürüleceği belirtilirken, gelir azaltıcı uygulamalara gidilmeyeceği ifade ediliyor.

Niyet Mektubu çerçevesinde, sosyal güvenliğe katkılarının toplanmasına ilişkin sistemin modernleştirilmesi, kamu personel rejiminin daha da rasyonel hale getirilmesi ile KİT'lerin mali ve idari yapısının güçlendirilmesine yönelik reform çabalarının da süreceği belirtiliyor.

İlgili Başlıklar:
IMF Türkiye İlişkileri (49 haber)






Yeni Zelanda'dan 48 yaşındaki mucit Glenn Martin gelecek yıl, geliştirdiği araçları 100.000 Dolar'dan satışa çıkarmayı ümit ediyor.

Kamu işletmeleri, dil bilen personel sayısında da sınıfta kaldı. KİT’lerde dil bilen personel sayısı da sadece yüzde 0.6 oldu.

ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.

Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam