Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 00:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
07 Mart 2008 Cuma 16:42 Ekonomi

Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in bu kez 'zimmet' suçundan 22 yıl altı aya kadar hapsi isteniyor

Beraat kararı bozulan Demirel'e 22 yıl istendi

Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in de aralarında bulunduğu beş sanığın, haklarında daha önce verilen beraat kararlarının Yargıtay'ca bozulması üzerine, bu kez 'zimmet' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı İlker Yaşar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma kararında, Halk Bankası'nın suç tarihinde genel müdür yardımcısı olan Hüsnü Barbaros Olcay ile Murat Demirel ve Gökalp Baştürk' ün, Demirel' in sahibi olduğu şirketlere kaynak yaratmak için organizasyon oluşturduklarının belirtildiğine dikkati çekti. Demirel'e ait Dempa Dış Ticaret, Dempanel Entegre Orman Ürünleri, Üniversal Yatırım Holding ve Era Finansal Kiralama' ya tahsis edilmemesi gereken krediler verildiğini anlatan Savcı Yaşar, sanıklar Şaban Ayhan Tatlıgil ile Emine Mehtap Ceylan'ın da bu şirketlerin yetkilileri olduklarını söyledi.

Savcı Yaşar, bu şirketlerin hayali ihracat işlemlerine de dayanılarak 88 milyon 200 bin dolarla 4 milyon 500 bin YTL gayri nakdi ve bir miktar nakdi kredi kullandırılarak bankanın dolandırıldığını söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Olcay'ın Halk Bankası'nın çalışanı olması nedeniyle eylemin 'zimmet' olarak değerlendirilmesi gerektiğine karar verdiğini, diğer sanıkların da bu eyleme iştirak ettiklerini bildirdiğini anlattı.

İlgili Başlıklar:
Yahya Murat Demirel (6 haber)
Mahkeme Kararları (415 haber)
Mahkeme Koridorlarından (386 haber)






İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5970 YTL, avronun satış fiyatı 2,0300 YTL oldu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 15,23 puan artışla 24.347,01 puandan kapandı.

Yalçındağ, hükümetin krize karşı önlem paketi almada geç kaldığını belirterek, 'Çok daha önce yapılabilirdi. Daha fazla gecikmeden, bir an önce yapalım' dedi.

Kuyruktaki vatandaşlardan biri '100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum' diyor... Diğeri, 'Yetmese de bayram harçlığı olmacak' diyor ve bekliyor...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam