türk net en son haber 5 Temmuz 2008Güncelleme: 05.07.2008 22:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Hasan Doğan
Vefat Haberleri
Abdüllatif Şener
Sinan Şamil Sam
Osman Gürbüz
Mustafa Balbay
Ergenekon Davası
Tenis
Hava Durumu
Cemil Çiçek
Add to Google

17 Mart 2008 Pazartesi 11:56 Ekonomi

Çorapta dünya üçüncüsü olduk

TÜRK firmaları, 2007 yılında, 1,5 milyar çift çorap ihracatı gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin çorap ihracatında dünya üçüncüsü olduğunu belirterek, 2007 yılında, 837 milyon dolarlık çorap ihraç edildiğini bildirdi. dünya çorap ihracatında en büyük pay yüzde 30 ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait. Çin Halk Cumhuriyeti’ni yüzde 14 ile İtalya, yüzde 10 ile Türkiye izliyor. Dünyanın en büyük çorap ithalatçısı ise ABD. Bu ülke 1,5 milyar dolarlık çorap ithalatı gerçekleştiriyor. En fazla çorap ithal eden ikinci ülke Almanya 751 milyon, üçüncü ülke Japonya da 661 milyon dolarlık çorap ithal ediyor. Türkiye’nin çorap ihracatı ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk tekstili içinde çorap üretimi ve ihracatının önemli bir miktar teşkil ettiğini kaydederek, sadece çorap ihracatının bir milyar dolara yaklaştığını söyledi.

İlgili Başlıklar:
İhracat (154 haber)
Çorap Sanayii (3 haber)






İran Merkez Bankası, haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 26,4 olduğunu açıkladı. Yıllık enflasyon geçtiğimiz yıl yüzde 25,3 olarak gerçekleşmişti.

Bu arada, “Türkiye neden hala o kadar ucuz?” sorusunu da yanıtlayan The Times şunları yazdı:

PLATİN Dergisi, son sayısında ekonomi ve finans dünyasındaki gelişmeleri izleyiciye aktaran en güzel isimleri tanıttı.

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 6.6 büyürken, benzin tüketimi yüzde 10.8 geriledi

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2360 YTL, avronun satış fiyatı 1,9370 YTL oldu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonunda 18 bin 437 pompanın denetlendiğini, 200 istasyona lisans ve marker, 56 istasyona da pompa uygunsuzluğundan ceza kesild

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY