|
|
29 Mart 2008 Cumartesi 00:35
|
Ekonomi
|
SABANCI'DA KADINLARIN İKTİDAR OLDUĞU BİR DÖNEM: Akbank'ta duayen Erol Sabancı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kızı Suzan Sabancı Dinçer'e devretti
Akbank'ta, Suzan Sabancı Dinçer dönemi
Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murahhas aza olan Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı ise Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığı'na getirildi. Akbank'ın dünkü olağan genel kurul toplantısının ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında bankacılık sektörünün duayeni olarak kabul edilen Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığı'na, murahhas aza Suzan Sabancı Dinçer de Yönetim Kurulu Başkanlığı'na oybirliği ile seçildi.
Erol Sabancı 1962'den bu yana yönetimde
Bankadan yapılan açıklamada, 1962 yılından beri Akbank yönetim kurulu üyesi olan Erol Sabancı'nın ayrıca yönetim kurulu danışmanlığı görevini de üstlendiği kaydedilerek, Sabancı'nın 1998'den bu yana da Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü belirtildi.
Sabancı'nın görev değişikliğinin ardından banka çalışanlarına bir mesaj gönderdiği ifade edilen açıklamada, Sabancı'nın mesajında bundan sonraki tüm mesaisini Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevindeki sorumluluklarına tahsis edeceğine ilişkin sözleri aktarıldı.
1997 yılından itibaren Akbank'da Yönetim Kurulu üyesi ve murahhas aza olan Suzan Sabancı Dinçer, banka çalışanlarına yolladığı mesajda, "60. kuruluş yılını kutlamakta olduğumuz Akbank'ın Türkiye'nin lider bankası haline gelmesinde sayın Erol Sabancı'nın 45 yıl boyunca kesintisiz olarak üstlendiği liderlik rolü belirleyici faktör olmuştur. Amacımız bankamızı, müşterilerimize en iyi bankacılık deneyimini yaşatarak ve paydaşlarımıza yüksek ve sürdürülebilir değer yaratarak bölgenin en güçlü bankası haline getirmektir" dedi.
Akbank temettü dağıtacak
Öte yandan, Akbank Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bankanın 1 milyar 994 milyon YTL olan 2007 yılı konsolide olmayan net kârı üzerinden, ödenmiş sermayesinin yüzde 24'ü olan 720 milyon YTL tutarında nakit brüt temettü dağıtılmasına karar verildi.
Genel müdürden dokunsan kırılacak bir cümle: 'Vatandaşımıza mümkün olduğunca rahatsızlık vermeyecek şekilde, zorunlu kalmadıkça zam yapmamaya gayret ediyoruz'
Paketteki önlemlerden başlıklar şunlar: İşsizlik fonu devreye girebilir, yeni kaynak bulunacak, girdi maliyetleri düşürülecek...
Devlet Bakanı Tüzmen, Başbakan Erdoğan'ın ekonomik paketi ilgili bakanlarla birlikte son şeklini verdikten sonra açıklayacağını bildirdi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 1. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 458,75 puan artışla 21.687,02 puandan kapandı.
'İkinci el oto galerileri', büyükşehirler, iller ve nüfusu yüz binden fazla olan ilçelerde, 2009 yılı Mayıs ayının sonuna kadar yerleşim alanları dışına taşınacak.
İngiltere'de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Ankara'nın IMF anlaşmasından umutlu olduğunu ifade etti.
|