|
|
29 Mart 2008 Cumartesi 08:41
|
Ekonomi
|
Çalışanlar 1 Nisan’da eylem yapma kararı aldı
Emek Platformu’nun önceki gün yapılan toplantısından, Sosyal Güvenlik Reformu’na karşı ortak eylem kararı çıkmazken, platforma bağlı 5 örgüt, eylem yapma kararı aldı.
DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği, 1 Nisan Salı günü kitlesel eylem yapacak. Çalışanlar da saat tam 14.00’te işyerlerini terk ederek, Meclis önündeki eyleme katılacak.
Bu 5 örgütün temsilcileri, dün basın toplantısı düzenlerken ortak açıklamayı, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul okuldu. Tombul, hükümetin, IMF anlaşmasının onaylanması için yasayı apar topar çıkarmak istediğini belirterek, “Bu yasanın, reform adı altında bize dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın, kendimizin ve ülkemizin geleceği için topluma, bu yasaya karşı çıkma çağrısında bulunuyoruz” dedi. Emek Platformu’nda da konuyu gündeme getirdiklerini ancak ortaklaşa bir karar alınamadığını aktaran Tombul, her örgütün eylem yapma kararı almasının doğal olduğunu kaydederek, ileride Emek Platformu’yla yine ortak işler yapabileceklerini söyledi. Tombul, bu girişimin, Emek Platformu’na karşı yapılmış bir eylem olmadığını da ifade etti.
Tombul, yasanın Genel Kurul’dan derhal geri çekilmesini isterken, bu yapılmazsa, Anayasa Mahkemesi’ndeki süreçte devreye gireceklerini aktardı.
|
Yorumlar |
|
Ercan Koc
-
30.03.2008 18:39
|
|
Sayin sendikacilara sormali:1)emeklilik ve saglik icin ödenen paralar agacta mi yetisiyor?2)37 milyar YTl lik sosyal güvenlik acigini nasil ödemeyi düsünüyorsunuz?3)20 sene calis 50 sene maas al hangi ülkede var?4)Emekli olan genc emekliler zaten hemen baska bir ise girip 60-70 yasina kadar calismiyorlarmi?5)bu sorulardan daha yüzlercesi sorulabilir.Sendikanin amaci birsey yapiyormus gibi görünüp koltuklarini ve maaslarini garantiye almak zaten halki kiskirtmaktan ve daha az calismaya yöneltmekten baska bir ise yaramiyorlar.Daha az calisip daha cok gelisen bie ülke var mi acaba???
|
İstanbul serbest piyasada dolar 1,6250 YTL, avro 2,0440 YTL'den güne başladı.
Modacı Elif Kavakçı, Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman kadınların kurduğu vakıfta defile yaptı.
Bakan Unakıtan, 'Tasarrufların yetersizliği yüzünden yurtdışı paraya ihtiyacımız var. Kimin parasına ihtiyacımız var? ABD’nin parasına’ dedi.
Bankalar birbirlerine kredi musluklarını kapatırken, Türk Ekonomi Bankası (TEB), uluslararası 17 bankadan 245 milyon dolar sendikasyon kredisi alarak bir ilke imza attı.
İnternet devi Google şirketi ile Amerikan Yayıncılar Birliği arasında üç yıldır süren kitap yayın hakları davası, yayıncıların ve yazarların Google tarafından önerilen 125 milyon dolarlık teklifi kabu
Türk Hava Yolları, uzun süredir üzerinde çalışılan projeye "Dur" dedi. Uçaklarda cep telefonuyla konuşmaya imkân veren ve maliyeti yaklaşık 200 bin dolar olan sistemin yerleştirilmesinden şimdilik vaz
|