türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 21:10 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

02 Nisan 2008 Çarşamba 13:44 Ekonomi

Merkez Bankası başkanına göre, piyasalarda yaşanan kriz AKUT...

PEKİ, KRONİKLEŞECEK Mİ SAYIN BAŞKAN?

YILMAZ: PİYASALARDA AKUT BİR KRİZ YAŞANIYOR

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, sermaye hareketlerinin daha fazla olduğu durumlarda ülkelerin, yatırımcıların negatif değerlendirmeleri ile karşı karşıya kaldığını belirterek, ''Bugün finansal piyasalarda akut bir kriz yaşanmaktadır. Özellikle küreselleşmenin ortaya çıkmasından bu yana en akut kriz olarak adlandırılabilir bu...'' dedi.

Bilkent Üniversitesi tarafından Bilkent Oteli'nde düzenlenen ''Ekonomik Yönetişimdeki Mevcut Konular'' başlıklı uluslararası toplantıda konuşan Yılmaz, 2007'nin ortalarından bu yana global anlamda finansal bir çalkantı yaşandığını ve bu çalkantının büyüklüğünün 2006 yılında yaşanandan çok daha fazla olduğunu belirtti.

Yılmaz, finansal kuruluşların yaşadığı zararlar ve tüketici güvenindeki düşüş sonucunda Amerikan ekonomisinde durgunluk görülme olasılığının arttığını kaydetti. Risk algılamalarındaki bozulmaların, kalkınmakta olan ülkelerin risk primlerini de artırdığını ifade eden Yılmaz, bu ülkelere Türkiye'nin de dahil olduğunun altını çizdi.

Şimdiye kadar Türkiye'nin risk primlerinde gerçekleşen artışların diğer kalkınmakta olan ülkelerdeki artışlarla uyumlu olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Her ne kadar son dönemlerde birtakım siyasi istikrarsızlıklar Türk finansal piyasalarını büyük bir sıkıntıya soksa da... Ben Türkiye'nin risk priminin, önümüzdeki yıllarda makro ekonomik koşullarda gelişme olmazsa ve kurumsal reformlar yapılmazsa daha da yüksek olmasını bekliyorum'' dedi.

Reform gündeminin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamak gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ''Bunun için bir takvim ve performans kriterleri ortaya konulmalı ve uygulamada da bu kriterlere bağlı kalmalıyız. Herhangi bir şekilde gecikme olursa gerekli mekanizmaların kullanılması, böylece politika yapıcıların halkın karşısına çıkıp neden başarısız olunduğunu açıklamaları sağlanmalıdır'' diye konuştu.

Özellikle ''sürdürülebilirlik'' kavramının altını çizen Yılmaz, iyi yönetişimin, son yıllarda elde edilen kazançları daimi hale getirmek için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yılmaz, ''Önümüzde bizi bekleyen çok ağır bir reform gündemi var. Makroekonomik istikrar, yapısal reformlar ve iyi yönetişim prensiplerine bağlı hareket etmek, Türkiye'nin ekonomik potansiyelinin önünü açacak ve AB'ye yakınlaşmamızı sağlayacaktır'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Durmuş Yılmaz - Merkez Bankası Başkanı (38 haber)

Kaynak: AA





İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 440,74 puan düşüşle 49.115,63 puandan kapandı.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2330 YTL, avronun satış fiyatı 1,7620 YTL oldu.

Çocuk mobilyasında uzman marka Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, firma Yunanistan'da toplam 20 mağaza açmayı hedefliyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik fiyatına yapılacak yeni bir zammın işsizlik artışına neden olabileceği uyarısını yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, enerjide dışa bağımlılık nedeniyle 2009 yılında daha çok elektrik zammı yaşanabileceğini söyledi.

Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam