Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 7 Ocak 2009Güncelleme: 07.01.2009 21:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
04 Nisan 2008 Cuma 06:05 Ekonomi

PARAYI BULACAK, BULAMAYACAK TARTIŞMALARI YAPILIYORDU... Çalık, finans sağladı Sabah-atv’yi alıyor

30 ŞİRKETİ BULUNAN ÇALIK'IN MEDYA 8'İNCİ İŞ KOLU

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 5 Aralık’ta yaptığı Sabah-atv ihalesine tek başına katılan ve 1.1 milyar dolarlık muhammen bedelin aynısını teklif eden Çalık Grubu’nun finansmanı bulduğu ve ödemeye hazır olduğu bilgisi geldi. Aslında yasal olarak 24 Nisan’a kadar süresi olan Çalık’ın ödemeyi geciktirmesi, finansmanı sağlayamadığı iddialarını gündeme getiriyordu. Ancak gruptan gelen sinyaller artık olumlu. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk verdiği demeçte Ahmet Çalık’ın finansmanı bulduğunu söylediğini dile getirdi. Kredinin önemli bir bölümünün yurtdışından sağlandığı tahmin ediliyor. Credit Suisse gibi yabancı bankaların devrede olduğu tahmin edilirken Akbank’ın da satın alma süreci ile yakından ilgilendiği biliniyor. Çalık Grubu’nun finansmanı nasıl sağlandığına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmiyor. Çalık’ın, Sabah ve atv’yi satın almasını merakla bekleyen taraflardan biri de Dinç Bilgin. Paranın ödenmesiyle borçtan kurtulmayı planlayan Bilgin Ailesi, yeniden basında yer alıp almayacağını ise kendi içinde tartışıyor.

‘ARKADAŞLAR İLGİLENİYOR’

Akşam gazetesinin ulaştığı Ahmet Çalık, finansman bulunduğu bilgisini yalanlamadı. Görevli kişilerin bu işle ilgilendiğini ‘Arkadaşlar o konuyla ilgileniyor’ dedi. Çalık, ödemenin ne zaman yapılacağı sorusunu cevaplamadı.

Medya 8’inci iş kolu

ÇALIK Holding’in 7 ana iş kolu bulunuyor. Aktif büyüklüğü 2 milyar dolar olan Çalık Grubu, Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nı da İtalyan ENI ile inşa ediyor. Çalık çatısı altında 15 bin kişi istihdam ediliyor. Grubun patronu Ahmet Çalık (50), Forbes listesine 1.5 milyar dolar servetiyle en zengin 17’nci Türk olarak girdi.

30 şirketi var

TEKSTİL: GAP Güneydoğu Tekstil, Ortadoğu Tekstil, Türkmenistan’daki iştirak şirketleri: Türkmenbaşı Tekstil Kompleksi, Türkmenbaşı Jeans Kompleksi, Serdar Pamuk Eğirici, Serdar Altın Asır Tekstil Kompleksi ve bunlara ek olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde fason üretim gerçekleştiren işletmeleri var. ENERJİ: Çalık Enerji, Bursagaz, Kayserigaz, Naturelgaz TELEKOMÜNİKASYON: ALB Telekom İNŞAAT: GAP İnşaat FİNANS: Çalıkbank, Banka Kombetare Tregtare LOJİSTİK: GAP Pazarlama TEKNOLOJİ: Anatech Dış Ticaret AŞ

İlgili Başlıklar:
Sabah Gazetesi (107 haber)
Atv (78 haber)
Çalık Holding (65 haber)
Medya (272 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam