|
|
08 Nisan 2008 Salı 10:52
|
Ekonomi
|
Avea, çok iddialı: En ucuz tarife bizde en hızlı biz büyürüz
Avea Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak: Rakiplerimize göre çok avantajlı fiyat tarifemiz var. Bu yıl yüzde 33’ün üzerinde büyüyüp, 13 milyon aboneye ulaşırız
Avea’nın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Avea’nın pazarın ortalama yüzde 17 büyüdüğü 2007 yılında, yüzde 33’lük büyüme oranı ile en hızlı büyüyen GSM operatörü olduğunu söyledi.
Koçak, 2008’de ise yüzde 33’ün üzerinde büyüme hedefleri olduğunu ve toplam 13 milyon aboneyi geçmek istediklerini dile getirdi. 2 yılda altyapıya 600 milyon dolar yatırdıklarını belirten Koçak, bu yıl da altyapıya 300 milyon dolar yatırım planladıklarını dile getirdi.
Koçak, altyapıya yaptıkları yatırımla birlikte Türkiye nüfusunun yüzde 94.4’ünü kapsama alanına aldıklarını belirterek, “Son olarak nüfusun 3000-1000 kişi arasında bulunduğu yerleri de kapsamış bulunuyoruz. Hızlı EDGE teknolojisinde de yaklaşık yüzde 85 kapsama alanımızda” dedi.
Avea’nın rakiplerine göre fiyatlarının açık ara ucuz olduğunu belirten İlker Koçak, “Örneğin, kurumsal müşterilere yönelik Tümİş tarifesiyle, diğer Avea’lı kurumlar da dahil her ay 3 bin 200 dakikaya kadar ücretsiz konuşabilmektedir. TümKamu tarifesiyle milyonlarca kamu çalışanı dakikası 1.6 YKr gibi pazarda hiçbir operatörün sunamadığı fiyatlarla birbirleriyle konuşuyor” dedi.
AVEA’nın toplam 10.5 milyon abonesinin 4 milyonunun faturalı, 6.5 milyonunun da faturasız hatlardan oluştuğunu dile getiren Koçak, HepsiBir tarifesinde Avea üzerinden diğer operatörü arama ücretlerinin de son derece uygun olduğunu, Avea içi aramaların dakikasının 4 kontör, diğer operatörü aramanın fiyatının da 5 kontör olduğunu kaydetti. Koçak, “HepsiBir tarifesi ile rakip operatörü aramak, onların kendi aralarında konuştuklarından bile yüzde 24 daha ucuz” dedi.
GENÇLER için SMS kampanyalarının da büyük ilgi gördüğünü belirten İlker Koçak, “39 kontöre her yön için 500 ya da 5 bin Avea içi SMS atma hakkı veriyoruz. Bu ürünümüz son derece popüler oldu. Abonelerimiz arasında 5 bin SMS’in tamamını kullananlar var” dedi. TümDünya paketi ile yurtdışı aramaların da son derece uygun olduğunun altını çizen Koçak, yurtdışında her yöne ev, iş veya cep telefonu aramalarının dakikasının 25 YKr olduğunu ve rakiplere göre yüzde 88’lere varan avantaj sağladıklarını dile getirdi. Koçak, “Yurtdışındaki 200’ün üzerindeki ülkeyi aramanın ya da yurtdışındayken aranmanın fiyatı 25 YKr/dk-4 kontör/dk’dir” dedi. Avea’nın gençleri bir araya getiren Patlıcan paketinin de çok büyük ilgi gördüğünü, buraya üye olan 1 milyon gencin kendi içeriklerini birbirleri ile paylaştıklarını dile getiren Koçak, “Müzik konusu giderek önem kazanıyor. Önümüzdeki dönemde cepten müzik indirmek konusunda projeler yapmayı planlıyoruz” dedi.
Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.
Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.
|