türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 06:20 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

12 Nisan 2008 Cumartesi 22:18 Ekonomi

Diyorlardi ki, 'kim ki bilgisayarındaki mp3'leri başkalarına da gönderir; onu internetten MEN EDELİM'

AVRUPA PARLAMENTOSU DA BU FİKRİ KABUL ETSİN İSTEDİLER. OLMADI: EĞER BU FİKİR KABUL GÖRSEYDİ HİÇBİR ŞİRKET ONLARA İNTERNET ERİŞİMİ SATMAYACAKTI.

BBC - Dosya paylaşımı yaptığından kuşkulanılan kişilerin internetten men edilmesini oylayan Avrupalı politikacılar, bu çağrıları reddetti.

Korsanlıkta ısrar eden kullanıcıların internetten men edilmesi düşüncesi, Avrupa Parlamentosu için mülkiyet konusunda hazırlanan bir raporda dile getirilmişti.

Ancak yapılan oylamada Avrupa Parlamentosu üyeleri rapora, böylesi bir yasağın "medeni özgürlükler ve insan hakları ile çelişeceği" yönünde bir şerh ekledi.

Böylece Avrupa Parlamentosu, dosya paylaşım korsanlarını cezalandırmayı hedefleyen hükümetlerle ters düşmüş oldu.

Parlamento sözcülerinden biri, "Yapılan bu oylama gösteriyor ki Avrupa Parlamentosu üyeleri, hak sahipleri ve tüketicilerin hakları arasında bir denge gözetmek istiyor. Bu nedenle internet erişimini kesmek gibi büyük yaptırımların uygulanmaması gerekir" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun şerhi, kültürel sektörler hakkındaki 'Bono Raporu' belgesine eklendi.

Bono Raporu, Avrupa Parlamentosu'nun Fransız üyesi Guy Bone tarafından kaleme alınmıştı.

Rapor, Avrupa Parlamentosu'nun yakında açıklayacağı ve bölgedeki yaratıcı sektörlerde büyümeyi teşvik etmeyi hedefleyen politika için bilgilendirme amacı taşımaktaydı.

Rapora eklenen şerh, Avrupa Konseyi ve birliğe üye uluslara "İnternet erişiminin kesilmesi gibi medeni özgürlükler, insan hakları, oransallık ve caydırıcılık ilkeleri ile çelişecek yaptırımlardan kaçınma" çağrısında bulunuyor.

Müzik sektörü tepkili

Avrupa Birliği içindeki müzik sektörünü temsil eden Uluslararası Fonografi Sektörü Federasyonu (IFPI) ise konulan şerhin 'kötü bir biçimde kaleme alındığını' ve raporun kalan kısımları ile çeliştiğini savundu.

IFPI "Telif haklarına ilişkin çevrimiçi hırsızlık konusunda, gelecek aylarda Avrupa Parlamentosu içinde kapsamlı bir tartışmanın yapılmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki oylamanın herhangi bir yaptırım gücü bulunmuyor.

Çıkan karar da korsanlığa karşı kendi planlarını uygulama konusunda hükümetleri serbest bırakıyor.

Ancak Açık Haklar Grubu adlı bir örgüte göre oylamanın sonucu, Avrupalı yasa koyucuların, örneğin Fransa'nın uygulamakta olduğu türdeki sert önlemlere "direncini ortaya koyuyor."

Fransa'da hükümet, Kasım 2007'de internet servis sağlayıcı firmalarını korsanlık karşıtı gözetim organlarına dönüştüren bir yasayı yürürlüğe koyma niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Buna göre sanal ortamda sürekli olarak müzik ve film paylaşan kişiler hakkında toplanan bilgiler hükümete ait bir birime iletilecek; bu birim de ya bu kişileri ihtar edecek ya da internet erişimlerinin askıya alınması veya durdurulmasını talep edecek.

İngiltere'de ise hükümet benzer yöndeki planları desteklemişti ancak ülkedeki internet servis sağlayıcı firmalar gözetim organı olarak görev yapmayı reddetmişlerdi.

İlgili Başlıklar:
Avrupa Parlamentosu (32 haber)
Müzik (336 haber)
İnternet (482 haber)






ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.

Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.

2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.

Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam