|
|
17 Nisan 2008 Perşembe 00:28
|
Ekonomi
|
Sosyal güvenlik reformu meclisten geçer geçmez, sıra SENDİKAL HAKLAR'a geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal haklar konusunda 18 Nisan Cuma günü sosyal taraflarla bir araya geleceklerini bildirdi.
Çelik, TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının 6 bölümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Sosyal güvenlik reformuna ilişkin düzenlemenin kabul edilmesinden hemen sonra sendikal haklar konusunda sosyal taraflarla bir araya gelecekleri belirten Çelik, ''Sendikal haklarla ilgili cuma günü üçlü Danışma Meclisimizi topluyoruz. Umarım, bu tasarı yarın Parlamento'dan geçmiş olur. Hemen, hiç ara vermeden sendikal haklarla ilgili cuma günü sosyal taraflarla bir araya geliyoruz. Umarım o yasayı da bu dönem içinde Meclis'ten geçirmiş oluruz'' diye konuştu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 Ağustos ayı Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarını açıkladı:
Uluslararası Şeker Örgütüne göre, dünya ham şeker üretiminin, 2008-2009 döneminde 7,4 milyon tonluk ciddi bir düşüş ile 161,6 milyon tona gerilemesi bekleniyor.
Ekonomik kriz Avrupa'yı sallamaya devam ediyor: Paris borsasında işlemler 15 dakika süreyle DURDU.
Ekonomi yönetimi, kriz ortamında mali disipline sıkı sıkıya bağlı kalınması kararını alırken, büyüme hızı da aşağı çekiliyor.
LG Electronics ve Prada Grubu işbirliğiyle üretilen Prada cep telefonu, satışa sunulduğu 2007 yılı Mart ayından bugüne kadar geçen sürede 1 milyon adet satıldı.
RUSYA, BORSA'DAKİ DÜŞÜŞÜ DURDURAMAYINCA CUMA'YA KADAR TATİL ETME YOLUNU SEÇTİ
|