Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 21 Kasım 2008Güncelleme: 21.11.2008 11:03 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Amerika İlişkileri
Türkiye Ekonomisi
İslam Ülkeleri İslam Dünyası
Din Tartışmaları
CHP
Uçak Kazaları
Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Polemikleri
Mehmet Şimşek
Türkiyenin Borç Hesabı
Arnavutluk
Add to Google
17 Nisan 2008 Perşembe 09:17 Ekonomi

DÜNDEN BU YANA SATIŞ YOK... Yabancıya taşınmaz satışına ‘acil yasa’

Yabancıya taşınmaz satışının durdurulması hükümeti harekete geçirdi. Bakan Unakıtan, “Yeni düzenleme acil. Tasarı, bakanların imzasında, ben de imzaladım” dedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancıya taşınmaz satışına ilişkin yasa tasarısında eksik imzaların kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Hükümetin konuya ilişkin olarak yapmayı planladığı düzenlemenin siyasi gündeme takılması, yabancılara yönelik satışların dün itibariyle durmasına yol açmıştı.

Bakan Unakıtan, dün TBMM’ye gelişinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Unakıtan, “Tasarı imzaya açılmıştı, 3-4 imza eksikti. Ben de bugün imzamı attım. Yasa acil olduğu için bir an önce çıkarılması için çalışacağız” dedi. Unakıtan, tasarıda, Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçelerinin de dikkate alındığını bildirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin tanıdığı 3 aylık süre içinde yeni düzenleme yapılmadığı için yabancılara taşınmaz satışının durduğunu Milliyet dün duyurmuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeyi 3 Mart’ta Başbakanlığa gönderdiklerini, düzenleme yasalaşıncaya kadar yabancıya satış yapılamayacağını söylemişti.

Anayasa Mahkemesi’nin yabancılara taşınmaz satışına engel getiren kararı dün itibariyle yürürlüğe girerken Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, tapu ve kadastro teşkilatına yeni düzenlemeye kadar “Yabancıların gayrimenkul alım taleplerini bekletin” talimatı verdi.

Özak imzasıyla teşkilata gönderilen genelgede, Anayasa Mahkemesi kararına işaret edilerek, bu karar nedeniyle satışların devam edemeyeceği, ancak yeni bir düzenlemeye gidileceği bildirildi.

Genelgede, yabancı uyrukluların 16 Nisan 2008 tarihinden önce edindikleri taşınmazların, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu kişilere satış taleplerinin karşılanması, Türkiye’de taşınmaz edinme ve intikal taleplerinin ikinci bir talimata kadar bekletilmesi istendi.

Şirketler de yeni yasayı bekliyor

Anayasa Mahkemesi’nin, yabancı şirketlere taşınmaz satışını düzenleyen yasa maddeleri iptal kararının gerekçesi dün açıklandı. Mahkeme, yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları ya da ortak oldukları tüzel kişilikler aracılığıyla mülkiyet edinmelerine olanak sağlayan düzenlemeyi her hangi bir sınırlama içermediği için anayasaya aykırı bulmuştu.
İptal edilen düzenlemenin yerine yeni düzenleme yapılması için hükümete 6 ay süre tanındı. Bu süre gerekçeli kararın açıklanması ile birlikte dün başlamış oldu.

İlgili Başlıklar:
Kemal Unakıtan (120 haber)
Yasa Değişiklikleri (117 haber)
Yabancılara Mülk Satışı (23 haber)






Sarkozy kriz nedeniyle zor duruma düşen Fransız şirketlerine destek olmak ve yabancıların eline geçmelerini engellemek için 20 milyar avroluk yatırım fonu kurdu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ülkenin önde gelen modacılarıyla yemek yiyip onlara tam destek verdi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşun Standard and Poor’s, Turkcell’in kredi notunu yükseltti.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,7020 YTL, avro 2,1320 YTL'den güne başladı. Borsa 525,49 puan artışla açıldı.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, fabrikaların pek çoğunun son elektrik ve doğalgaz zammı nedeniyle sistemlerini kömüre dönüştürdüğünü söyledi.

İTO, 24 meslek örgütüyle birlikte indirim kampanyası başlattı. 'Alışveriş için en güzel gün bugün' adlı kampanyaya katılım isteğe bağlı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam