Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 21 Kasım 2008Güncelleme: 21.11.2008 11:10 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Amerika İlişkileri
Türkiye Ekonomisi
İslam Ülkeleri İslam Dünyası
Din Tartışmaları
CHP
Uçak Kazaları
Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Polemikleri
Mehmet Şimşek
Türkiyenin Borç Hesabı
Arnavutluk
Add to Google
17 Nisan 2008 Perşembe 09:26 Ekonomi

Açıkta pirinç yüklü gemi bekletenler varsa, cezalarını bulacaklar: TMO'YA 100 BİN TON PİRİNÇ İTHALATI İZNİ

Bakanlar Kurulu Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) ''sıfır gümrük vergisiyle'' 100 bin ton pirinç ithalat izni verdi.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre pirinç ithalatına dönük 100 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı. Söz konusu kontenjan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

Bu çerçevede 10.06 GTP çerçevesinde 31 Temmuz 2009 tarihine kadar ''sıfır gümrük vergisiyle'' 100 bin ton pirinç ithalatı yapılabilecek.

Belirtilen tarife kontenjanı çerçevesinde yapılacak ithalatta, aynı madde kapsamı listede gösterilen gümrük vergisi (yüzde sıfır), bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu madde için tespit edilen gümrük vergisi uygulanacak.

Bu karar kapsamında yapılacak ithalat için Dış Ticaret Müsteşarlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) ithal lisansı düzenlenecek. İthal lisansının gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihte ithalatçı tarafından ilgili gümrük idaresine ibrazı gerekiyor.

Bu karar kapsamında düzenlenen ithal lisansları 31 Haziran 2009 tarihine kadar geçerli olacak.

Bu karar kapsamında ithal edilecek maddelerin, ithal lisansının geçerlilik süresi içinde serbest dolaşıma girmesi de zorunlu. İthal lisansı üçüncü kişilere devredilemeyecek.

Bu kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak.

Bakanlar Kurulunun kararı, bugünden geçerli yürürlüğe girdi.

Bu karar hükümleri Dış Ticaret Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan tarafından yürütülecek.

İlgili Başlıklar:
Tarım Sektörü (224 haber)
TMO Toprak Mahsulleri Ofisi (4 haber)
İthalat (30 haber)





Yorumlar
SERKANi - 17.04.2008 14:21
sıkısınca ithal et . iş bu duruma gelene kadar neredeydınız sayın bakan ? hıc kımse sızı uyarmadı mı ? o bakanlıkta kaç kısı çalısıyor ? kaç tane danısmanınız var ? kımse sıze rapor vermıyor mu ?

BM Kalkınma Programı Başkanı Derviş, dünya ülkelerinin krize karşı birlikte mücadele etmeleri ve ticarette korumacılık yoluna sapmamaları çağrısında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, finansal sistemdeki akışkanlığın ve kredi piyasalarının etkin biçimde çalışmasının sağlanmasının temel öncelik halini aldığını kaydetti.

Sarkozy kriz nedeniyle zor duruma düşen Fransız şirketlerine destek olmak ve yabancıların eline geçmelerini engellemek için 20 milyar avroluk yatırım fonu kurdu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ülkenin önde gelen modacılarıyla yemek yiyip onlara tam destek verdi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşun Standard and Poor’s, Turkcell’in kredi notunu yükseltti.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,7020 YTL, avro 2,1320 YTL'den güne başladı. Borsa 525,49 puan artışla açıldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam