|
|
12 Aralık 2006 Salı 09:47
|
Ekonomi
|
Akşam gazetesinin özel haberine göre, Oyakbank'ın yüzde 100'ü İNGİLİZLERE SATILDI
Aylar süren pazarlıkların ardından Oyak Bank, İngiliz Standard Bank ile satış konusunda anlaştı.
AKŞAM’ın edindiği bilgilere göre, Oyak Grubu önceki gün Ankara’da gerçekleştirdiği Genel Kurul ile üyelerini satış süreci konusunda bilgilendirdi. Bankanın üst yönetiminden sızan bilgilere göre, Oyak Bank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, bankanın çoğunluk hissesini satın alan Standard Bank ile el sıkışmak üzere Londra’ya gitti.
KİMLERİN ADI GEÇTİ
Oyak Bank’ın taliplileri arasında Societe General, Citibank, Standard Bank ve Calyon Bank’ın adı geçmişti. Son aşamada talipli sayısı İngiliz Standard Bank ile Fransız Calyon Bank ile ikiye düşerken, 10 Kasım’da Fransız bankası Credit Agricole, yeni ismiyle Calyon Bank’ın Oyak Bank’a talip olduğunu ve yüzde 100 hissesine 2.5 milyar euro önerdiği konuşulmuştu. Kulislerde bir süre önce Fransız Oyak Bank ile Calyon Bank’ın anlaşmak üzere olduğu, ancak Fransız Parlamentosu’ndan geçen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı nedeniyle Oyak Grubu’nun işi ağırdan aldığı konuşuluyordu. Ancak 8 Aralık’ta Credit Agricole’ sürpriz bir açıklama ile Oyak Bank’ın gündemlerinde olmadığını duyurdu.
Coşkun Ulusoy fiyatı açıklamıştı
OYAK Holding Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Oyakbank’ın satışı ile ilgili daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 milyar liraya aldıkları 6 bankadan oluşan Sümerbank’ı 11 şubeli Oyakbank ile birleştirerek 4 yılda asgari 2 milyar dolarlık bir değere ulaştırdıklarını belirtmişti. Öte yandan Standard Bank daha önce Şekerbank ile yakından ilgilenmişti. Uzun süredir Türk bankacılık sektörünü yakın markaja alan banka, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 2001’de satışa çıkardığı Bank Ekspres ve İnterbank’ı da incelemişti. Standard Bank şu anda Türkiye’de temsilcilik olarak faaliyet gösteriyor.
SON DAKİKA
OYAK GRUBU, OYAK BANK'IN SATIŞIYLA İLGİLİ HABERİN DOĞRU OLMADIĞINI AÇIKLADI
İHA - Oyak Grubu, Oyak Bank'ın satışıyla ilgili bir gazetede yer alan haberin doğru olmadığını açıkladı. Oyak Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "12 Aralık 2006'da bir gazetede çıkan "Oyak Bank, İngiliz Standard'a satıldı" haberi doğruyu yansıtmamaktadır. Herhangi bir kuruluşla gerçekleşmiş bir anlaşma veya satış yoktur. Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. İhtiyaç duyulduğunda gerekli açıklama Oyak tarafından yapılacaktır" denildi.
ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.
Yaşlılara evde ilk maaş Bakan Çelik’ten
Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.
BUNDAN SONRA YABANCI BANKALAR KIŞLA KAPISINDAN GİREMEYECEK
2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.
Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.
|