türk net en son haber 6 Temmuz 2008Güncelleme: 06.07.2008 20:07 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çiftçi Dünyası
Tarım Sektörü
Tansel Çölaşan
Ekonomide Büyüme Rakamları
OECD
Türkiye Ekonomisi
Ergenekon Davası
Şener Eruygur
Hurşit Tolon
D8 Ülkeleri
Add to Google

07 Mayıs 2008 Çarşamba 22:20 Ekonomi

Ormanları, turizmin hizmetine sunacaklar... TURİZMİ TEŞVİK YASALAŞTI

Orman sayılan yerleri turizme kazandırmak amacıyla hazırlanan ve Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kanuna göre, Hazineye ait yerler Maliye Bakanlığınca, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilecek.

Hazine adına tescili yapılmamış devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerle, kapanan yollar ve yol fazlalarının resen tescili, talep tarihinden başlayarak en geç 1 ay içinde tamamlanacak.

Yasada, Hazine mülkiyetinde yeterli alanın bulunmadığı durumlarda, Orman Kanununa göre orman sayılan yerlerden hangilerinin Çevre ve Orman Bakanlığınca, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edileceği de belirleniyor.

Orman sayılan yerlerde turizme tahsis edilecek alan, ildeki ormanların binde 5'ini geçemeyecek. Yapılaşmaya esas inşaat emsal değeri yüzde 30'u aşamayacak.

Turizm yatırımı için tahsis edilen orman alanının 3 katı kadar alanın ağaçlandırma bedeli ve ağaçlandırılan bu alanın 3 yıllık bakım bedeli, yatırımcı tarafından Orman Genel Müdürlüğü hesabına yatırılacak. Bu paralar ağaçlandırma ve bakım giderlerinde kullanılacak. Belirtilen bedelin yatırılmadığının tespiti durumunda yatırımcıya turizm yatırımı veya işletme belgesi verilmeyecek.

Bakanlık, kendi tasarrufuna geçen taşınmazları, Türk ve yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilere tahsis edebilecek.

İlgili Başlıklar:
TBMM (450 haber)
AKPnin İcraatları (154 haber)
Turizm (284 haber)






Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülen çalışma çerçevesinde 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarım ilaçlarının reçete ile satılacağını

Türk hastanelerinin ameliyat maliyetleri Avrupa’yla kıyaslandığında 4’te bir, ABD’yle kıyaslandığında ise 8’de bir oranında daha ucuz. Bu nedenle yabancı hastalar her yıl artıyor.

Şirket yıllık 1,5 milyar doları bulunan SMS pastasından pay kapmak için büyük bir kampanya hazırladı.

Gazozuyla ünlü Uludağ, limonatayı ‘geleneksel tadı’na ulaşmak için 493 denemenin ardından tüketiciye sundu. Limonatada, yıl sonuna kadar yüzde 90 pazar payı bekliyor

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY