|
|
09 Mayıs 2008 Cuma 16:35
|
Ekonomi
|
Başbakan'ın şaka yollu, 'Ben olsam Sabah'a o kadar para verdirmezdim' dediği günlerdir konuşuluyordu...
Sabah gazetesine 'o kadar parayı verdirten' kurum başkanı, kendini savundu: ‘Suçlama gibi yansıtılsa da aslında bizim başarımız’
TAYYİP ERDOĞAN, başlıktaki cümleyi söyledi söylemedi mi, bilinmiyor.
Ancak o söz söylenmiş gibi köşe yazısı kaleme alan Hürriyet gazetesinin yayın yönetmenine yönelik TEKZİP'te, YALANLAMA yapılmadı, bunun şaka yollu söylendiği beyan edildi.
İşte o gelişmenin devamı, burada:
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, atv-Sabah’ın yüksek fiyata satıldığı kanaatinin, “bazıları tarafından suçlama şeklinde yansıtılsa da” aslında kamu menfaati ve TMSF’nin performansı açısından olumlu bir duruma işaret ettiğini söyledi.
Kamuoyunda, TMSF’nin Çalık grubuna devri gerçekleşen atv-Sabah ihale süreci ile ilgili olarak yapılan tartışmalara açıklık getirilmesinde yarar olduğunu belirten Ertürk, şöyle dedi: “atv ile Sabah’ın yüksek fiyata satıldığı kanaati, bazıları tarafından suçlama şeklinde yansıtılsa da aslında kamu menfaati ve TMSF’nin performansı açısından olumlu bir duruma işaret etmektedir. Kamu alacağını tahsille görevli TMSF’nin amacı varlıkların satış değerlerini maksimize etmektir. Bu nedenle, atv-Sabah’ın yüksek fiyatla satıldığını söylemek, TMSF’nin başarılı bir satış yaptığı anlamına gelir. Her satışta satıcı kendisi açısından mümkün olan en yüksek bedeli bulmak isterken, alıcı da mümkün olan en düşük fiyatı vermek ister. Bunun için satıcı ve alıcıların kınanması düşünülemez.”
Paker’in yemeğinde konuşuldu
Ertürk, satış sürecinde muhtemel alıcıların TMSF’ye hiçbir zaman baskı veya telkininin olmadığını da söyledi.
Sabah ve atv’nin fiyatıyla ilgili tartışma, TESEV Başkanı Can Paker’in evinde bir grup gazeteci ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ı bir araya getiren yemekli toplantıda gündeme gelmişti. Toplantı katılımcıları arasında olmayan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Posta yazarı Mehmet Ali Birand, köşelerinde Başbakan’ın, “Müdahale ettiğimi söylüyorlar, etmedim. Zaten şirket çok pahalıya satıldı. Müdahale etsem, daha ucuza sattırırdım” dediğini aktarmıştı.
Daha sonra da Başbakan’a atfen yer verilen ifadelerle ilgili olarak Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Yoruma konu yapılan meselelerin sohbet sırasında konuşulmuş olması, Sayın Başbakanımıza atfedilen ifadelerin doğru olduğu anlamına gelmemektedir” denilmişti.
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatında 4 YKr, motorinin litre fiyatında 5 YKr indirim yapıldı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin başına ilk kez bir kadın yönetici getiriliyor. IMF'nin yeni Türkiye Masası Şefi Rachel Van Elken olacak.
ABD Başkanı George W. Bush, yönetimin mevcut finans krizine karşı güçlü önlemler aldığını ve krizden çıkılacağını belirterek, halktan, kaygılanmamalarını istedi.
Geçtiğimiz yıl Oyakbank’ı ING’ye satan Oyak Grubu’nun yeniden banka satın alabileceğini vurgulayan Coşkun Ulusoy, “36 milyon dolara banka bulursak yine alırız. Fiyat ve şartlar önemli” dedi.
FRANSA, IRAK SİLAH PAZARINA DÖNÜYOR: Dünyanın önde gelen silah üreticilerinden Fransa, yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra Irak pazarına tekrar geri dönmek için hazırlanıyor.
İMKB, Ağustos 2005 seviyelerine geri çekildi
|