Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 01:51 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
13 Mayıs 2008 Salı 02:03 Ekonomi

KLİMALAR ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA KESİNTİ YAŞAMAKTAN KORKUYORLAR: Yaz aylarında elektrik sıkıntısı yaşamak istemeyen Antalyalı otelciler tasarrufa başladı

Tasarruflu ampuller kullanan, gece aydınlatmalarını azaltan otelciler, 14 Mayıs’ta Bakan Güler’e “önlem paketi” sunacak

Geçtiğimiz yıllarda enerji sorunu yaşayan ve geçen sezon elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalan Antalyalı turizmciler, tasarrufa yöneldi. 14 Mayıs’ta Antalya’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve bürokratlarla bir araya gelecek olan turizmciler, bakana “önlem paketi” sunacak.

Antalya’daki otellerin çoğunun ampullerini değiştirerek tasarruflu ürünlere yöneldiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, “14 Mayıs’taki toplantı için hazırlık yapıyoruz. Bakana bir öneri paketi sunacağız, onların da önerilerini dinleyeceğiz” dedi.

Yaz sezonunda elektrik tüketiminin arttığını söyleyen Çorabatır, “Antalya, ürettiğinin çok üstünde enerji tüketiyor yaz aylarında. Turizmin başkenti olması nedeniyle bu normal ancak hepimizin tüketimi azaltarak yetkililere yardımcı olması gerekir. Biz üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Antalya’daki birçok otelin şu anda tasarruflu ampulleri kullanmaya başladığını da belirten Çorabatır, şunları söyledi: Otelciler olarak yapabileceğimiz tasarruf önlemlerini artırmak. Bu nedenle ampullerin ardından gece aydınlatmalarını da azaltmayı düşünüyoruz. Ayrıca odalar boş olduğunda klimaların da devre dışı kalmasını sağlayacak bir sistem kurmaya çalışıyoruz.”

Enerjide üretim ile tüketim arasındaki denge tüketim lehine bozulunca Enerji Bakanlığı bazı önlemler almak zorunda kaldı. Turizmin en yoğun olduğu sezonda kesinti yapmak istemeyen TEİAŞ, otelcilere “elektrik kullanımının zirve yaptığı saatlerde jeneratör kullanmalarını” önerdi. TEİAŞ, jeneratörün maliyeti daha da artıracağını düşünerek bu teklife sıcak bakmayan otelcilere “Aradaki farkı biz karşılarız” demeye hazırlanıyor.

İlgili Başlıklar:
Elektrik (156 haber)
Turizm (383 haber)
Antalya (190 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam