türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 20:09 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

13 Mayıs 2008 Salı 12:11 Ekonomi

KEY ÖDEMELERİ TEMMUZ'DA

Takvim belli oldu...

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödeme takvimi de belli oldu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, hak sahibi listelerinin Mayıs ayı sonunda kendilerine iletilmesi halinde, 1 ay içinde ilan ve diğer işlemleri tamamlayarak, 'Temmuz ayının ikinci yarısında' ödemeleri gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi.

Yetgin, ödeme takvimini, Ziraat Bankası ve Hazine Müsteşarlığı ile görüşerek belirleyeceklerini belirtirken, vatandaşların ilan edilecek takvimden önce Ziraat Bankası şubelerine başvurmasının bankanın işleyişini ve ödemeleri zorlaştıracağına dikkati çekti.

Mevzuata göre hak sahibi listelerinin Resmi Gazete'de, Emlak Konut GYO veya TOKİ'nin internet sitelerinde ilan edilmesi gerektiğini hatırlatan Yetgin, ancak vatandaşın Resmi Gazete alması gerekmediğini vurgulayarak, ''Ödeme takviminin ilan edilmesinden sonra, vatandaşın en yakın Ziraat Bankası Şubesi'ne gitmesi yeterli olacak. Diğer teknik ayrıntılar çok önemli değil. TC vatandaşlık numaralarına göre ve bu numaraları yoksa sosyal güvenlik numaralarına göre ödeme yapılabilecek. Ödemelerin 10-15 günde tamamlanabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

HAK SAHİBİ 8,5 MİLYON CİVARINDA

Bu arada hak sahibi listelerinin kesinleştirilmesine ilişkin çalışmalar da hızlı şekilde devam ediyor. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından yürütülen çalışmalarda, mevzuattaki 2 aylık süre uzatımının şu aşamada kullanılması öngörülmüyor. Bu durumda, hak sahibi listeleri, bu ay sonunda Emlak GMYO'ya iletilecek. Hak sahibi sayısının 8,5 milyon civarında kesinleşmesi bekleniyor.

İlgili Başlıklar:
Çalışan Dünyası (112 haber)






İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 440,74 puan düşüşle 49.115,63 puandan kapandı.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2330 YTL, avronun satış fiyatı 1,7620 YTL oldu.

Çocuk mobilyasında uzman marka Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, firma Yunanistan'da toplam 20 mağaza açmayı hedefliyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik fiyatına yapılacak yeni bir zammın işsizlik artışına neden olabileceği uyarısını yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, enerjide dışa bağımlılık nedeniyle 2009 yılında daha çok elektrik zammı yaşanabileceğini söyledi.

Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam