türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 06:21 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    İSKİ
    Kemal Sunal
    Ergenekon Davası
    Frank Rijkaard
    Galatasaray
    Enflasyon
    Uçak Kaçırma ve Uçak İçi Olayları
    Sigara Yasakları
    Dimitri Medvedev
    Rusya Türkiye İlişkileri
    Add to Google
    15 Mayıs 2008 Perşembe 10:13 Ekonomi

    Kemal Unakıtan’ı Yılın Maliye Bakanı seçen Banker dergisinin sponsoru Citibank ve Türkiye'de silinen VERGİ BORCU, CHP'ye SORU ÖNERGESİ KONUSU oldu

    Unakıtan’ın bakanlığının ilk ayında 3 milyar dolar vergi borcunu sildiği Citibank konusunu CHP TBMM’ye taşıdı.

    CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Unakıtan’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergeyi TBMM’ye sundu. Kaptan, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri’nce 1997-2001 yıllarına ilişkin düzenlenen raporda, Citibank’ın Türkiye’deki portföy işletmeciliği faaliyetlerinden elde ettiği kazançların “Kurumlar Vergisi Yasası’nın 8/4. maddesinde yer alan istisnadan yararlandırılmaması” gerektiği yönünde görüşe varılıp varılmadığını sordu.

    Kaptan, bu görüşe uygun olarak o dönem için Citibank’a tahakkuk ettirilmiş vergi borcunun ne kadar olduğunun açıklanmasını istedi. Önergedeki sorular şöyle:

    “Bu raporlara karşın göreve başlamanızın hemen ardından 20 Aralık 2002’de tarafınızdan verilen Olur’la Citibank’ın tahakkuk eden vergi borcunun silinmiş olduğu doğru mudur? Bununla ilgili olarak bir açıklama yapmayı düşünmekte misiniz?”

    Kaptan, Unakıtan’ın geçen hafta Antalya’da yapılan 23. Türkiye Maliye Sempozyumu’nda kendisini eleştiren gazetecilere, “Beni eleştirenler ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş. Bakın ben Avrupa’dan ödül alan bir Maliye Bakanıyım” deyip demediğini de açıklamasını istedi. Kaptan, “Ödülü geri verecek misiniz?” diye sordu.

    İlgili Başlıklar:
    Kemal Unakıtan (175 haber)
    CHP (653 haber)
    Vergi (247 haber)






    TÜİK, Haziran ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,11, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,94 yükseldiğini açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'i telefonla arayarak bir görüşme yaptı.

    İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5360 lira, avronun satış fiyatı 2,1490 lira oldu. Borsa günün tamamında 240,66 puan düştü.

    TÜİK'in açıklamasına göre yıllık TÜFE yüzde 5,73 ve yıllık ÜFE yüzde -1,86 oldu.

    Türkiye'de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde bin 700 dönümlük arazi için girişimde bulundu.

    Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde, gelir vergileri mesafe bazlı olarak proje ortağı 5 ülkeye, topraklarından geçen boru hattının uzunluğuna göre dağıtılacak.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam