|
|
15 Mayıs 2008 Perşembe 14:32
|
Ekonomi
|
İşveren kendisini KANDIRILMIŞ hissedebilir... Unakıtan, Prim affı tasarısı yok DEDİ
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, SSK ve BAĞ-KUR prim affıyla ilgili hazırlanmış bir tasarı olmadığını belirterek, konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.
Unakıtan, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin, SSK ve BAĞ-KUR prim affına ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''42 milyar YTL'ye ulaşan prim borçlarının affedilmesiyle ilgili düzenlenmenin Mecliste bir tasarıya ekleneceği şeklinde haberler var. Hükümetin bu yönde aldığı bir karar var mı?'' sorusuna karşılık Unakıtan, ''Maliye Bakanlığı olarak ben konuşursam... Çalışma Bakanlığı ile oturup yeniden bu konuyu konuşmamız icap ediyor. Daha önce kendisiyle, sözlü olarak çok kısa görüştük. Öyle hazırlanmış bir tasarıyı ben görmedim' dedi.
Bir gazetecinin ''Af mı, taksitlendirme mi?'' sorusu üzerine Unakıtan, ''Onu Çalışma Bakanına sorun. Bana tasarı gelmemiş diyorum'' karşılığını verirken, ''Prensip olarak buna karşı mısınız?'' sorusu üzerine ise ''Çalışma Bakanı ile görüşüp ondan sora konuşabilirim'' diye konuştu.
Unakıtan, ''İl Özel İdaresi ile ilgili düzenlemede bütçeye 4 milyarlık bir yük gelecek. Bunun 2 milyarı bu yıl olacaktı. Böyle bir yükü kaldırabilecek durumda mısınız, yoksa ek bir önlem mi gerekecek'' sorusuna da ''Kaldırabilecek durumdayız'' yanıtını verdi.
ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.
Yaşlılara evde ilk maaş Bakan Çelik’ten
Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.
BUNDAN SONRA YABANCI BANKALAR KIŞLA KAPISINDAN GİREMEYECEK
2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.
Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.
|