Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 02:30 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
20 Mayıs 2008 Salı 00:39 Ekonomi

Hintli otomobil üreticisi Tata, Doğuş Çay’a talip oldu

JAGUAR ve Land Rover’ı alan son olarak Mermerler Grubu ile Türkiye pazarına giren Hintli Tata Group, Türkiye’nin özel sektörde en büyük çay üreticisi Doğuş Çay’a talip oldu.

1945 yılında kurulan Hintli otomotiv üreticisi Tata, 2000’de İngiliz çay şirketi Tetley’i 407 milyon dolara bünyesine katarak dünya çay pazarında ikinci büyük şirket seviyesine yükselmişti.

Doğuş Çay’ın üretim merkezi olan Rize’de düzenlenen toplantıda şirketin gelecek planları hakkında bilgi veren Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan, “Tetley yarı yarıya ortaklık istiyor. Ama biz kontrolün, yetkinin bizde kalmasını istiyoruz” dedi.

Çay ve şekerden sonra İzmir’de 15 milyon dolarlık yatırımla salça üretimine de başladıklarını ifade eden Karakan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle de ilgilendiklerini belirtti. Karakan, “Salçada hedefimiz 5 yılda pazarın yüzde 25’ine ulaşmak. İzmir’e sadece salça fabrikası için gitmedik. Bu bölgede konserve, meyve suyu ve süt ürünleri gibi yatırımlar da olabilir” dedi.

Çayevi için yer bakıyoruz

HIZLA büyüyen kahve kafelerine karşı tüketiciye direkt ulaşmak isteyen çaycılar, çayevleri çalışmalarını hızlandırdı. Doğuş Çay Pazarlama Müdürü Nilay Öz, “Çayevlerini prestij odaklı düşünüyoruz. Rekabette öne çıkacak bir şeyler yapmalıyız. Çay satılan değil, çay içilen noktalar olacak. Bu nedenle bir markayla işbirliği yapabiliriz. Bağdat ve İstiklal Caddesi gibi yerlere bakıyoruz. 2 ay sonra ilk çayevini açabiliriz” dedi.

Çay siyasete teslim

TÜRKİYE’de çayın uzun yıllardır siyasete alet edildiğinin altını çizen Karakan

“25 yıldır bu işteyim, çay işini mertçe yapan görmedim. Devlet aslında bu yıl fena bir alım fiyatı vermedi. Ama 85 YKr’den fazla verse daha iyi olurdu. Karadeniz Bölgesi’nin çay ile Türkiye ekonomisine katkısı 1 milyar dolar. Bu yüzden çayımıza sahip çıkmamız şart. Türkiye’nin yıllık 1 milyon 150 bin tonluk bir yaş çay yaprağı üretimi var. Bu rakam 1 milyon tona düşürülürse kalite artar” dedi.

İlgili Başlıklar:
Tata (14 haber)
Çay Piyasası (10 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam