Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 02:10 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
14 Aralık 2006 Perşembe 00:34 Ekonomi

Söz konusu olan ekonomi ise, biz 'diğerlerinden' daha iyiyiz, öyle diyorlar: 'Türkiye ekonomisi, Avrupa Birliği'nin diğer adaylarından DAHA İYİ'

Dünya Ekonomik Forumu, Türkiye'nin AB üyesi Polonya ve birliğe aday Bulgaristan ve Romanya'dan daha iyi ekonomik performans gösterdiğini açıkladı

İsviçre merkezli Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa Birliği'ne (AB) üye, yeni girecek ve aday ülkelerin başta rekabet yapısı olmak üzere ekonomik performansları itibarıyla yaptığı '2006 yılı Lizbon Değerlendirmesi'nde, Türkiye'nin, üretkenlik ve rekabet yapısı itibarıyla ocak ayında birliğe katılacak Bulgaristan ve Romanya'nın üzerinde yer aldığı belirtildi.

Potansiyel AB üyesi ülkeler arasında Hırvatistan'ın birinci sırada yer aldığı değerlendirmede, Hırvatistan ve Türkiye'nin performansının, birbirlerine çok yakın olduğu ifade edildi. Değerlendirmede, Hırvatistan ve Türkiye'nin performansının, AB üyesi Polonya'dan daha yüksek durumda olduğu dile getirildi.

Türkiye işgücünün üçte birini istihdam eden tarımda verimliliğin dikkat çekici ölçüde düşük olduğu belirtilen değerlendirmede, Türkiye'nin AB'nin üyelikle ilgili kriterlerini karşılamak için bir dizi düzenlemeye daha ihtiyaç duyduğu kaydedildi.

Değerlendirmede, geçmiş performanslarına göre iyileşme gösterse de Türkiye'nin halen mali istikrarsızlıklar, yüksek kamu açığı ve AB ortalamasına göre yüksek oranlı enflasyonla mücadele ettiğine dikkat çekildi.

En iyi performans Danimarka'da Değerlendirmeye göre, AB'nin en iyi performans gösteren ülkesi Danimarka olurken, Danimarka'yı Finlandiya, İsveç, Hollanda ve Almanya takip etti. Sıralamada altıncılığı İngiltere elde ederken, Fransa dokuzuncu sırada yer alıyor. AB üyesi ülkeler arasında yapılan değerlendirmede son sırayı Polonya alırken, İtalya ve Yunanistan Polonya'dan sonra sıralamadaki en kötü yerleri aldı. Yunanistan, İtalya ve Polonya'nın değerlendirmede son sıralarda yer almasında, enformasyon ve iletişim teknolojilerine düşük adaptasyonu, piyasalarındaki rekabet eksikliği gibi etkenler önemli rol oynadı.

İlgili Başlıklar:
Türkiye Ekonomisi (150 haber)

Kaynak: AA





Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam