|
|
23 Mayıs 2008 Cuma 11:00
|
Ekonomi
|
PTT Bank üç yılda 314 kez soyuldu
PTT Genel Müdürü Osman Tural, Meclis’te PTT Bank olduktan sonra yaşadıkları önemli bir sorundan dert yandı.
Hürriyet gazetesinden Nuray BABACAN'ın haberi:
PTT sadece mektup taşırken, yaşanmayan soygun olayları, para taşımaya başlayınca arttı; üç yıl içerisinde 314 soygun ve gasp olayı yaşandı.
Bu olaylar nedeniyle PTT’nin kaybının 2006’da 956 bin YTL, 2007’de ise 607 bin YTL olduğunu dile getiren Tural, bugüne kadar Konya, Bursa ve Kayseri’de ölümle sonuçlanan 3 olay olduğunu belirtti.
Tural, tüm PTT işyerlerinde otomatik alarm sisteminin bulunduğunu ve 5’in üzerinde personelin olduğu yerlerde de güvenlik personelinin görev yaptığını sözlerine ekledi.
Tural, 3 bin 815 PTT işyerinde posta, banka ve lojistik hizmetlerinin verildiğini söyledi. Tural, "PTT bu sayede ülkemizde hiçbir bankanın olmadığı 128 il, 748 belde, 68 köy olmak üzere toplam 944 yerleşim bölgesinde vatandaşların ayağına hizmet götürerek, finansal hizmetlerdeki bu açığı kapatmıştır" dedi. Tural, özel kargo şirketleri ile rekabeti artırmak amacıyla önümüzdeki ay, "PTT Kargo" hizmetini başlatacaklarını bildirdi. Tural, kargoları 1 ile 3 gün arasında taşımayı planladıklarını belirtti. Tural, posta gönderilerinin teslimi ve takibinde el terminallerinin kullanılmasının pilot uygulamasını Ankara’da gerçekleştirdiklerini ve Haziran sonunda tüm Türkiye’de uygulamaya geçeceklerini söyledi.
Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.
Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.
|