|
|
24 Mayıs 2008 Cumartesi 11:25
|
Ekonomi
|
'Petrolün varilinin 100 doların üzerine çıkması, Fransız İhtilali ve insanoğlunun aya ayak basması kadar önemli bir olay'
PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz'un değerlendirmesi böyle:
Kenan Yavuz, Türkiye’nin enerjiyi ithal ederken, diğer tüm prosesleri ve katma değeri ülke sınırları içinde bırakacak mekanizmaları geliştirmek zorunda olduğunu belirterek, "Aksi halde Türkiye, topraklarından geçen boru hatlarının trafik polisi konumunda kalacaktır" dedi.
Yavuz, petrolün varilinin 100 doların üzerine çıkmasının, Fransız İhtilali ve insanoğlunun aya ayak basması kadar önemli olay olduğunu ifade etti.
Petrol 132 dolardan işlem gördü
PETROL fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Önceki gün 135 doları aşarak rekor kıran petrol fiyatlarında kár satışları da beraberinde geldi. 135 doların ardından petrol fiyatları 130 dolar seviyesine kadar geriledi. Dün ise petrolde yukarı yönlü seyir yine zorlandı. Petrolün varil fiyatı 132 dolar seviyesinin üzerinde işlem gördü. Petroldeki hareketlilik ise doların değer kaybı ve hedge fonların (yüksek riskli) yaptığı spekülatif amaçlı alımlardan kaynaklandı belirtildi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,4200 YTL, avronun satış fiyatı 1,9200 YTL oldu.
İŞTE MALİYE BAKANI UNAKITAN'IN 'KRİZE KARŞI ÖNLEM ALMIYORSUNUZ' DİYEN TÜSİAD'A KARŞI NTV'DEN SÖYLEDİĞİ SÖZLER:
İzlanda'nın en büyük bankası Kaupthing'te mevduatı bulunan binlerce Belçikalı, paralarını çekemeyeceklerini öğrenince şoke oldular.
Denizbank, binek ve ticari taşıt ile konut kredi faiz oranlarını yükseltti.
İsviçre'nin ünlü saat firması Swatch'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nicolas Hayek, finansal kriz nedeniyle 3 -4 milyar frank (2,65 - 3,55 milyar dolar) kaybının olduğunu belirtti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 2382,78 puan düşüşle 28.495,93 puandan kapandı.
|