türk net en son haber 17 Mart 2010Güncelleme: 17.03.2010 09:53 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Şirketler
Dijital Fotoğraf Makinaları
Dolandırıcılık
İhracat
Petrol Rezervleri
Petrol Fiyatları
Petrol Akaryakıt Piyasası
2010 bütçesi
Bütçe
Bütçe Açıkları
Add to Google
26 Mayıs 2008 Pazartesi 11:40 Ekonomi

Aileniz 4 kişilik ve evinize 2 bin 346 YTL girmiyor: SİZE YOKSUL DİYORLAR

Türk-İş'in ''Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması''na göre, bu ay 4 kişilik ailenin açlık sınırı 720, yoksulluk sınırı ise 2 bin 346 YTL'ye yükseldi.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir önceki ay 717 YTL 7 YKr olan 4 kişilik ailenin açlık sınırı, Mayıs ayında 720 YTL 32 YKr olarak hesaplandı. Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 0,45 arttı.

Türk-İş'in araştırmasına göre, 4 kişilik ailenin gıda harcamalarının yanı sıra kira, ulaşım, giyim, eğitim, kültür gibi temel ihtiyaçları için harcaması gereken asgari tutarı gösteren yoksulluk sınırında da artış görüldü. Geçen ay 2 bin 335 YTL 73 YKr olan yoksulluk sınırı, Mayıs 2008'de 2 bin 346 YTL 31 YKr'ye çıktı. Araştırmada, gıda harcaması tutarındaki artışın son 12 ay itibariyle yüzde 15, ortalama yıllık artışın ise 11,91 düzeyinde gerçekleştiği kaydedildi.

Türk-İş'ten araştırma sonucuyla ilgili yapılan değerlendirmede, "Dar gelirli ailelerin elde ettiği gelirin yeterli ve dengeli beslenme için gerekli harcamaları bile karşılayabilecek düzeyde olmadığı açıktır" denildi.

İlgili Başlıklar:
Yoksulluk (77 haber)
Açlık Sınırı (22 haber)






Colin's dünyada ilk 10'a oynuyor, beş yılda 1.500 mağaza açmayı hedefledi.

259 ila 4 bin TL arasında satılacak ürünler, bu ay sonuna satışa sunulacak.

Yağ ihracatı için beyanname veren bir şirketin gümrükteki 538 bidonunda yağ değil su bulunduğu saptandı.

Petrol talebinin büyümeye bölünmesiyle hesaplanan küresel petrol yoğunluğu son 10 yıllık dönemde yılda yaklaşık yüzde 2 düştü.

Şubat ayında ağırlıklı olarak ÖTV ile ithalde alınan KDV tahsilatındaki artış, bütçe açığının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 69.3 azalmasını sağladı.

Enerjide Alpaslan-2 barajıyla 100 milyon dolar düzenli gelir yaratacak olan Işıklar Yatırım Holding iki şirketini daha halka açacak. Önce Cemaş açılacak

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam