Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 08:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Bedrettin Dalan
Tuncay Güney
Zekeriya Öz
AKPnin Alevi Açılımı
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Genelkurmay Haberleri
Sabih Kanadoğlu
Mazlum Der
Sivil Toplumdan Haberler
Add to Google
27 Mayıs 2008 Salı 12:10 Ekonomi

TÜSİAD başkanı 'popülist oldunuz' demişti... Aynı toplantıda bulunan bakan Zafer Çağlayan hemen yanıt verdi: Bu popülizm DEĞİL

BAKAN'A GÖRE TÜSİAD'IN HÜKÜMETE BİR TEŞEKKÜR BORCU VAR AMA O TEŞEKKÜRÜ ETMİYOR: Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yapmış oldukları çalışmaları, SSK ve Bağkur alacaklarının yapılanmasının popülist olarak görülmemesini istedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hazırladığı ''Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış'' raporunun tanıtımı dolayısıyla TÜSİAD ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen Sanayi Politikası: Sektörler, Gelişmeler ve Eğilimler toplantısında konuşan Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın konuşmasındaki bazı eleştirilere yanıt verdi.

Çağlayan, kayıt dışılık konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayarak,işverenin temel görevinin işçisini en iyi, doğru şartlarda en yetkin iş güvenliği ile çalıştırmak olduğunu ifade etti. Çağlayan, ''Burada asıl sendikalara görev düşüyor. Sendikalar kendi müşterisi olan çalışanlarının mutlak suretle bu konudaki eğitimlerini temel öncelik haline getirmek mecburiyetinde'' dedi.

Çağlayan, istihdam paketi yaptıklarını ve Ar-Ge teşvik yasası çıkardıklarını anlatarak, ''Teşekkür edin diye yapmadık ama teşekkür edilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Zafer Çağlayan, sosyal güvenlik sistemine değinirken de, ''Yapmış olduğumuz çalışmaları, SSK, Bağkur alacakları yapılanmasını samimi söylüyorum ne olur popülist olarak görmeyin. Hiçbir şekilde bir popülist düşünce olmamıştır. Çünkü bizim gündemimizde seçim diye bir konu yok'' diye konuştu.

Bakan Zafer Çağlayan yapacakları tüm çalışmalarda artık iş dünyasının, bürokrasinin hatta siyasetin ezberini bozması hatta reflekslerini değiştirmesi gereken bir dönemde bulunduklarını, Türkiye'nin bu noktada özellikle ve öncü işletme ve sektörlere ihtiyacı olduğunu kaydetti.

İlgili Başlıklar:
TÜSİAD (91 haber)
Zafer Çağlayan (19 haber)

Kaynak: AA





Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam