türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 10:44 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Amerika Rusya Çekişmesi
Latin Amerika
Vize Uygulamaları ve Sorunları
AB - Türkiye İlişkileri
Add to Google

31 Mayıs 2008 Cumartesi 10:22 Ekonomi

'Görüntülü Alo' bugün başlıyor

Türk Telekom, videofon uygulamasını bugün başlatıyor. Peki abonelerin ne yapması gerekiyor?

Türk Telekom, abonelerine sesli ve görüntü haberleşme olanağı sunan ve "görüntülü telefon" olarak adlandırılan Videofon uygulamasını bugün başlatıyor. Görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom görüntülü telefonu teşvik etmek üzere ilk 100 bin müşterisine videofon cihazını da ücretsiz sunacak.

Türk Telekom, abonelerine sesli ve görüntü haberleşme olanağı sunan "görüntülü telefon" uygulaması Videofon'u bugün başlatıyor. Görüntülü telefon sistemine geçmek için Türk Telekom abonesi sabit ev ve işyeri telefonu kullanıcılarının geniş bant ADSL bağlantısına sahip olmaları gerekiyor. Türk Telekom yetkilileri Türkiye'de 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı olduğunu belirterek, öncelikle bu kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirttiler. Üniversiteler, öğrenci yurtları ve askeri birlikleri ilk etapta hedefleyen Türk Telekom, görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla bu bölgelere videofonun içinde yer aldığı 1.000 adet kiosk yerleştirmeyi planlıyor.

-İLK 100 BİN MÜŞTERİYE VİDEOFON ÜCRETSİZ

Videfon ile görüntülü konuşma uygulamasına geçişi duyurmak üzere İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında sistemin işleyişi ile ilgili bilgi verildi. Verilen bilgiye göre, görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom görüntülü telefonu teşvik etmek üzere ilk 100 bin müşterisine videofon cihazını da ücretsiz sunacak. Videofon ile kullanıcılar sesli ve görüntülü haberleşme yanı sıra anlık mesajlaşma yapabilecekler e-mail gönderebilecekler,internet ortamında gezinti yapabilecekler,TV seyredebilecekler ve web kameralarına bağlanarak görüntü alabilecekler. Bir başka uygulama ile de GSM sistemine bağlı SIM kartı içindeki bilgileri Videofona aktarabilecekler.

-HEDEF 5.2 MİLYON ADSL KULLANICISI

Basın toplantısında soruları yanıtlayan ve ANKA'ya açıklamalarda bulunan Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, tümüyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen projenin 1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, projenin videofonun da içinde yer aldığı geniş bir platform olduğunu söyledi. Dinçer, görüntülü telefonda hedefin öncelikle 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı kitle olduğunu, Türkiye'de ADSL abonesi artışına paralel olarak görüntülü telefon için hedeflenen pazarın da büyüyeceğini kaydetti. Dinçer " Pazardaki talebin hızla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Şimdiye kadar çok pozitif bir tepki aldık. Görüntülü telefon sayesinde kuşaklar arası iletişimi çok daha etkin hale geleceğini düşünüyoruz. Özelikle uzakta yaşayan aile bireyleri arasında hasret giderme aracı olacak. Anneler çocuklarıyla,dedeler torunlarıyla rahatlıkla görüntülü olarak konuşup hasret giderebilecekler. Asker ailelerinin özlemleri azalacak" dedi.

-TÜRKİYE DÜNYA PAZARINDA DA İLKLER ARASINDA

Toplantıda projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, videofonun çevreci bir ürün olduğunu, insanların gerek özel gerekse iş hayatında zorunlu seyahat ihtiyacını en aza indireceğini ve karbon salınımını azaltacak yenilikçi bir ürün olduğunu savunarak " Dünyada 1950'li yıllarda ilk başlayan görüntülü telefon, şimdi günümüz teknolojisi ile artık en ileri teknolojinin sunduğu yüksek görüntü kalitesiyle hizmet verecek. Türk Telekom için bu önemli bir kilometre taşı olacak. Abonelerimizin gözünde Türk Telekom'un yenilikçi imajının çok daha güçleneceğini inanıyoruz. İngiltere, Almanya ve Brezilya da daha birkaç ay öncesinde görüntülü telefona geçti. Türkiye de Türk Telekom ile 31 Mayıs 2008 itibariyle görüntülü telefon ailesine katılarak bu alanda çok önemli bir adım atmış oldu" diye konuştu.

-BANKALAR GÖRÜNTÜLÜ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ VEREBİLECEK

Demircan, videofon cihazların ilk aşamada ücretsiz verileceğini ve Ağustos ayına kadar yetecek miktarda cihaz stoku bulunduğu belirterek, "Kurumsal talepte önemli bir artış olacağını biliyoruz. Turizm gibi çok değişik sektörlerden teklifler alıyoruz. Hatta bir bankamız çağrı merkezine görüntülü telefon sistemi kurmak istediğini bize iletti. Bu şekilde müşterileri ile görüntülü olarak haberleşme şansı yaratabilecekler" dedi. Görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırma amacıyla çok uygun fiyatlarla ve ücretsiz cihaz uygulamasıyla kampanya başlatıldığını belirten Demircan, " Aylık 29 YTL'lik fiyatların çok optimum olduğunu düşünüyoruz. Her ay için verdiğimiz 3 bin dakikalık görüşme ücreti de çok cazip bir hediye. Pazardaki gelişmeleri sürekli değerlendirerek abone sayımızı hızla artırmayı ve yüksek bir penetrasyon sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Verilen bilgiye göre görüntülü telefon başvurusu Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezinin yanı sıra,Türk Telekom bayileri ve ofislerinden de yapılabilecek. Kurulum da üç işgünü içinde gerçekleştirilecek.

İlgili Başlıklar:
Türk Telekom (156 haber)






Arçelik A.Ş., kendi sınıfında dünyanın en az elektrik enerjisi tüketen ilk A++ No Frost buzdolabı- 'Yeni Siyah Orbital'i üretti.

Kapalıçarşı'da 1,2360 YTL'den alınan dolar 1,2420 YTL'den satılıyor. 1,7680 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7750 YTL olarak belirlendi.

1912 yılında Abdi İbrahim Barut tarafından küçük bir eczaneyle yola çıkan ve dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasına giren Abdi İbrahim İlaç Şirketi, 21. yüzyılda daha modern bir kurum kimliği için

İLETİŞİMDE devrim yaratan iPhone 3G telefonlarının Türkiye’deki satışı için artık geri sayım başladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam