|
|
31 Mayıs 2008 Cumartesi 11:57
|
Ekonomi
|
Eski likör fabrikası arazisinin ikinci satışında yine tek katılımcı olan Kiler ihaleden çekildi
Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından açık artırma yöntemiyle yeniden satışa çıkarıldı.
Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki 23 bin 711 metrekarelik arazinin ikinci satışı, Emlak Konutun Ataşehir’deki merkezinde açık artırma yöntemiyle noter huzurunda gerçekleştirildi.
BEKLETMEDİLER
Vadeli muhammen satış değeri KDV hariç 297.5 milyon YTL’ye çıkarılan arazinin satışına ilişkin ihalede yine tek katılımcı olarak Kiler yer aldı. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 5-10 dakika daha beklenmesini talep etti. Ancak ihale komisyonu sürenin dolduğunu ve ihaleye başlanacağını bildirdi. Bunun üzerine Nahit Kiler, çekildiklerini açıkladı.
İLGİMİZ SÜRÜYOR
İhale sonrası açıklama yapan Kiler araziye ilgilerinin sürdüğünü belirterek, “İlk ihalede teklifi vermiştik ancak ihale iptal edildi. Çeşitli spekülasyonlar, rahatsızlık olduğu için iptal edilmişti. Biz de rahatsız olduk. İsmimizin o türlü spekülasyonlara girmesini istemiyoruz. Biz de almış olduğumuz kararla ikinci bir spekülasyona yer vermemek için ihaleye girmedik. Araziye olan ilgimiz devam ediyor ancak tek katılımcı olduğu sürece katılmayacağız” dedi.
FRANSA, IRAK SİLAH PAZARINA DÖNÜYOR: Dünyanın önde gelen silah üreticilerinden Fransa, yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra Irak pazarına tekrar geri dönmek için hazırlanıyor.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,4200 YTL, avronun satış fiyatı 1,9200 YTL oldu.
İŞTE MALİYE BAKANI UNAKITAN'IN 'KRİZE KARŞI ÖNLEM ALMIYORSUNUZ' DİYEN TÜSİAD'A KARŞI NTV'DEN SÖYLEDİĞİ SÖZLER:
İzlanda'nın en büyük bankası Kaupthing'te mevduatı bulunan binlerce Belçikalı, paralarını çekemeyeceklerini öğrenince şoke oldular.
Denizbank, binek ve ticari taşıt ile konut kredi faiz oranlarını yükseltti.
İsviçre'nin ünlü saat firması Swatch'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nicolas Hayek, finansal kriz nedeniyle 3 -4 milyar frank (2,65 - 3,55 milyar dolar) kaybının olduğunu belirtti.
|