Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 08:20 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Bedrettin Dalan
Tuncay Güney
Zekeriya Öz
AKPnin Alevi Açılımı
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Genelkurmay Haberleri
Sabih Kanadoğlu
Mazlum Der
Sivil Toplumdan Haberler
Add to Google
02 Haziran 2008 Pazartesi 17:04 Ekonomi

Hükümet, 2.5 milyar YTL maliyet yaratacak olan duble yol yapımını bitirmeye hazırlanıyor

Projelerin finansmanı için fon kurma girişiminden eleştiriler üzerine vazgeçildi. Kaynak bütçe üzerinden sağlanacak.

Yatırımları hızlandırmak amacıyla sürekli ek kaynak arayan hükümet, ödenek yetersizliğinin duraklattığı duble yol projelerine de kaynak yaratmaya çalışıyor.

NTVMSNBC.COM'DAN AHMET ERGEN'in haberi şöyle:

Ulaştırma Bakanlığı, karayolu yatırımları başta olmak üzere projelerin finansmanı için uzun süredir ek kaynak talep ediyor.

Finansman için bütçeden bağımsız bir fon kurulması teklifinden IMF ve ekonomi çevrelerinin tepkisi üzerine vazgeçildi. Kaynak talebinin karşılanması için Özelleştirme Fonu’ndan GAP’a ayrılan paydan kalan tutarın ulaştırma ve enerji yatırımlarına verilmesi kararlaştırıldı. Otoyol ve köprü özelleştirmelerinin geliri de bu amaçla kullanılacak.

Ancak özelleştirme gelirinin gecikme olasılığı dikkate alınarak ulaştırma projeleri için farklı kaynaklar da devreye sokulacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 milyar YTL olarak hesapladıkları kaynağın bütçenin yedek ödeneklerinin de devreye sokulmasıyla karşılanacağını söyledi.

Ekonomi yönetimi, bütçeye yükü nedeniyle görüş ayrılıklarına yol açan kaynak tahsisinde uzlaştı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da ulaştırma projelerine ek kaynak ayrıldığını doğruladı. Ancak Unakıtan rakamın 2.5 milyar YTL civarında olduğunu söyledi. Unakıtan, bu konuda bir Yüksek Planlama Kurulu kararı çıkarıldığını da açıkladı.

İlgili Başlıklar:
Karayollarıyla İlgili Haberler (28 haber)
AKPnin İcraatları (187 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam