|
|
03 Haziran 2008 Salı 00:39
|
Ekonomi
|
Migros’ta yeni patron azınlık hisselerini istiyor
FINANCIAL Times gazetesinin haberine göre Türkiye, özel sermaye fonlarının daha rahat yatırım yapabilmesi için yeni yasal düzenlemeler yapıyor.
Bu düzenleme sayesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören hisseler de satılabilecek. Haberde özellikle Migros’un yüzde 50.8’lik hissesini 1.55 milyar dolara satın alan satın alan İngliz BC Partners’ın bu yeni düzenleme ile Migros’taki azınlık hisselerini satın almasının da önünün açılacağı belirtildi. Habere göre BC Partners, Migros’taki azınlık hisselerini de satın almayı planlıyor.
Küresel ekonomide, son bir yıldır devamlı yükseliş gösteren faizlerde düşüş sinyali başladı.
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 1.019,11 puan azalarak 38.537,26 puandan kapandı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, EPDK'nın, toptan elektriğe zam talebini onaylamasıyla ilgili olarak 'Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem' dedi.
Audi'nin 4. nesil A4 modelinin Sedan karoserli versiyonunun ardından Audi A4 Avant modeli de 49 bin 84 Euro'dan başlayan fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.
Japon otomobil üreticisi Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.
İstanbul'da belediye otobüsü ve metrolarda akbil yerine kullanılacak kredi kartı ihalesini Vakıfbank kazandı.
|