|
|
06 Haziran 2008 Cuma 07:56
|
Ekonomi
|
YENİ BİR CEP TELEFONUNDA CEMAAT OLUŞTURMA YÖNTEMİ... SMS-Groups’un en etkin kullanıcısı CHP
Oluşturduğunuz herhangi bir gruba en ucuz şekilde kısa masaj atmak için SMS-Group’a üye olmanız yeterli. Sistemi en etkin CHP İstanbul örgütü kullanıyor
ENTEGRA şirketi tarafından geliştirilen ve grup içinde kısa mesaj iletişiminin maliyetinin herkes tarafından paylaşılmasını sağlayan sistemi en etkin olarak CHP il örgütü kullanıyor.
6 bin üyeli CHP İstanbul İl Örgütü toplantı yapacağı zaman veya bilgilendirme yapacağı zaman bu sistemi kullanıyor ve gelen mesajların maliyetini herkes üstleniyor.
5 aydır kullanımda olan sistem, bugüne kadar 3 bin 500 gruba ve 100 bin kullanıcıya ulaştı.
Bugüne kadar sistem üzerinden yaklaşık 1 milyon SMS atılırken, sistemi kullananlar arasında, balıkçılar, köy muhtarları, ünlü sanatçıların fan kulüpleri de bulunuyor. Entegra Yönetim Kurulu Başkanı Barış Muslu, oluşturdukları bu yazılımı Hollandalılara da satmak üzere olduklarını, Ukrayna ve Kazakistan ile de görüştüklerini söyledi.
SMS Groups’a üye olabilmek için yalnızca moderatör vasfındaki kişinin “YARAT” mesajı ile grup ismini oluşturup 1230’a göndermesi gerekiyor. Yaratılan gruba üye olmak isteyenlerin de grubun ismini yazıp 1230’a mesaj atmaları yeterli. Daha sonra grup üyelerinin ve moderatörünün 1230’a attığı tüm mesajlar gruba dağılıyor. Ve herkes telefonuna gelen SMS’in faturasını kendi ödüyor.
AVEA, Turkcell ve Vodafone tarafından 1230 kısa mesaj servis numarası ile desteklenen SMS-Groups’ta tüm operatör aboneleri bu servisten yararlanabiliyor. Sistem 3 operatör tarafından da destekleniyor. Sistemin en önemli farkı istediğiniz anda grup üyelerine ulaşabilmek.
SMS Groups’un en önemli avantajı 1 mesaj ücreti ile bütün bir gruba mesaj atabilmek. Böylece toplu iletişimini ve bigilendirmenin maliyeti tek bir kişi veya kurum üzerine gelmiyor, grup üyeleri tarafından paylaşılabiliyor. GSM operatörleri de sistemi SMS kullanımını artırdığı için destekliyorlar. 5 aylık zaman dilimi içerisinde 100 bin kullanıcıya ulaşılan sistem üzerinden 1 milyona yakın mesaj atıldı. Barış Muslu’nun verdiği bilgilere göre kullanım ve sisteme dahil olma oranı her ay ortalama yüzde 90 büyüyor. Muslu, Türkiye’de katma değerli servisler sektörünün de 500 milyon dolarlık bir potansiyeli bulunduğunu düşünüyor. Sistemi kullananlar arasında siyasi partiler, mezun dernekleri, satış teşkilatları, taraftar grupları, köy muhtarları ve fan kulüpleri var. Bunlardan bazıları şöyle; CHP, MHP, DSP, ÖDP, Arı Hareketi, Trakya TEMA üyeleri, Ultraslan, Sezen Aksu, Seren Serengil, Ajda Pekkan..
|
Yorumlar |
|
HAKAN D
-
06.06.2008 10:12
|
|
Önce Önder Sav a cep telefonu kullanmasını öğretsinler
|
Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.
Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.
|