türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 11:39 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Sarkozy
Fransa
Irak Türkiye İlişkileri
Kuzey Irak
Aktütün - Sınır Karakolu
Muzaffer Eryılmaz
OYAK
Somali
Afrika
Avusturya
Add to Google

07 Haziran 2008 Cumartesi 10:57 Ekonomi

Türkiye'de araç sayısı 2002'ye göre yüzde 40,4, sürücü sayısı ise yüzde 22,8 arttı

Son yıllarda gerçekleştirilen yol çalışmaları, tedbirler, denetimler sonucu 2007'de, 2006'ya kıyasla yol, yolcu ve araç hatasından kaynaklanan trafik kazalarında azalma olmuş

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, sanayileşme, şehirleşme, motorlu araç ve sürücü sayısındaki artışların, trafik kazalarını beraberinde getirdiğini belirtti.

Atalay, araç sayısında, 2007 yılında 2002'ye kıyasla yüzde 40,4, sürücü sayısında ise yüzde 22,8 oranında artış olduğunu bildirdi.

Son 10 yılda 5 milyon 62 bin 494 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 1 milyon 142 bin 887 kişinin yaralandığını, 35 bin 237 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Atalay, maddi hasarın, tahmini olarak 5 milyar 598 milyon 96 bin 542 YTL olduğunu kaydetti.

Trafik kazalarının, genellikle sürücü, yaya, araç, yol ve yolcu hatalarından meydana geldiğinin tespit edildiğini vurgulayan Atalay, ''Son yıllarda gerçekleştirilen yol çalışmaları, tedbirler, denetimler sonucu 2007'de, 2006'ya kıyasla yol, yolcu ve araç hatasından kaynaklanan trafik kazalarında azalma olduğu anlaşılmıştır'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Otomobil Endüstrisi (387 haber)






Geçtiğimiz yıl Oyakbank’ı ING’ye satan Oyak Grubu’nun yeniden banka satın alabileceğini vurgulayan Coşkun Ulusoy, “36 milyon dolara banka bulursak yine alırız. Fiyat ve şartlar önemli” dedi.

FRANSA, IRAK SİLAH PAZARINA DÖNÜYOR: Dünyanın önde gelen silah üreticilerinden Fransa, yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra Irak pazarına tekrar geri dönmek için hazırlanıyor.

Turkcell ve Kale Kilit işbirliğiyle geliştirilen "Mobil Kapı Güvenliği Sistemi" ile cep telefonları üzerinden mobil imza kullanılarak, dünyanın herhangi bir yerinden kapılar açılıp kilitlenebilecek.

Dünyanın şifresi kırılamayan ilk kuantum şifreleme teknikli bilgisayar ağı Viyana’da düzenlenen bir bilimsel konferansta tanıtıldı.

ACIBADEM Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş, hisselerinin yüzde 50’sini daha önce satın aldığı, International Hospital İstanbul AŞ’nin kalan hisselerinin bir kısmı veya tamamının satın alınması için gör

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam