Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 06:25 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
09 Haziran 2008 Pazartesi 14:36 Ekonomi

Dev nakliye uçağının motoru Türkiye'den

Dünyanın en gelişmiş nakliye uçak projesi olarak nitelendirilen A400M'lerin motor üretimi Eskişehir'deki Tusaş Motor Sanayii (TEI) tarafından gerçekleştirilecek.

Uçan Kale olarak adlandırılan ve halen Avrupa ülkelerinde kullanılan C-130 ve C-160 uçaklarının yerini alması hedeflenen A400M'ler tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde TEI konsorsiyum içinde yer alan diğer şirketlerle birlikte görev alacak. Askerî nakliye uçaklarının TP400 motoru API'yı (Eurprop International) oluşturan firmalar tarafından birlikte üretilecek. TEI bu projeye İspanya'dan ITF (Industria de Turbo Peuropulsores SA) firması ile risk ve kâr ortağı olarak dahil olacak. TEI'nın sorumlulukları 'front bearing structure', 'primary Nozzle' ve 'özel test ekipmanları' şeklinde olacak. Söz konusu uçak motorunun tasarım ve geliştirme parçaları 2009 yılına kadar TEI mühendislerince Eskişehir'deki uçak motoru üretimi tesislerinde gerçekleştirilecek. Dev nakliye uçağı üretim programı uyarınca Türk Motor Sanayii şirketi, bu modüllerin tek üreticisi konumunda olacak.

İlgili Başlıklar:
TUSAŞ (4 haber)
Savunma Sanayii İhale ve Alımları (55 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam