|
|
10 Haziran 2008 Salı 11:10
|
Ekonomi
|
BAŞKENT VE SAKARYA ELEKTRİK ÖZELLEŞTİRMESİNDE SON TEKLİF GÜNÜ
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin blok satışına ilişkin açılan ihalede son teklifler bugün verilecek.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan ihale duyurusuna göre, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin blok satışına ilişkin açılan ihalede teklif verme tarihi bugün sona eriyor. 2008'in en büyük ihalesine rekor düzeyde katılım beklenirken, teklif sahiplerinin bugün akşam saatlerinde ÖİB tarafından açıklanması bekleniyor. ABD, Rusya, Almanya ve İtalya gibi ülkelerin de ilgi gösterdiği ihalenin bu ay sonuna kadar yapılacağı belirtiliyor. Daha önce elektriğe zam yapılmaması nedeniyle yatırımcıların endişeli yaklaştığı ihalede, 2008 Ocak ayında yaklaşık yüzde 20'yi bulan zamma ek olarak 1 Temmuz'da otomatik fiyatlandırma sistemi ile gelecek zammın yatırımcı sayısına da yansıyacağı kaydediliyor.
Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.
Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.
|