türk net en son haber 21 Mart 2010Güncelleme: 21.03.2010 08:56 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Galatasaray
Belediyeler
Aziz Yıldırım Haberleri
Fenerbahçe
Bank Asya 1. Lig
Turkcell Süper Lig
Ece Gürsel
Mehmet Şimşek
Türkiye Ekonomisi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)
Add to Google
10 Haziran 2008 Salı 11:12 Ekonomi

ÇİN DOĞAL KAYNAKLARI ÜRETEBİLECEĞİNDEN İKİ KAT HIZDA TÜKETİYOR

Çin ve uluslararası çevre gruplarının araştırmalarına göre Çin doğal kaynaklarını, üretme kapasitesinden iki kat daha hızlı bir şekilde tüketiyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), ekonomik patlamanın yaşandığı Çin'de ekolojik alanları işgalin, 1960'lardan bu yana yaklaşık 2 katına çıktığı ve tedbir alınmadığı takdirde durumun kritik bir seviyeye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

WWF, Çin'de kişi başına düşen doğal kaynak alanı, 1.6 hektar olarak ölçülürken, bu rakam küresel ortalama olan 2.2 hektarın altında kalıyor.

Ekolojik alanlardaki daralmanın, yüksek nüfus oranı ve gelişen ekonomisiyle, Çin için büyük bir sorun olduğu uyarısında bulunan çevre grupları, Çin'in temiz teknolojiye yatırım yaparak sorunun önüne geçebileceğini belirtiyor.

WWF'ye göre, Çin dünya doğal kaynaklarının yüzde 15'ini tüketiyor. Çin kişi başına düşen doğal kaynak bakımından, 147 ülke içinde 69'uncu sırada yer alıyor.

İlgili Başlıklar:
Çin (476 haber)
Çin Ekonomisi (67 haber)

Kaynak: İHA





İSTANBUL Sanayi Odası tarafından düzenlenen İstanbul Sanayi Forumu 2010 yılı 2. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den İSO başkanının bir RİC

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Anayasa Mahkemesi'nin emekli maaşlarına ilişkin olası 'düzeltme kararı' maliyetinin 8 milyar olacağını söyledi

Mehmet Şimşek, böyle bir durum yaşansa dahi, Türkiye'nin göreceli olarak başka ülkelere oranla çok daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.

Ağır ekonomik kriz nedeniyle sert tartışmalara sahne olan Yunanistan'da bu kez 'yan yatan denizaltı' yüzünden kavga çıktı.

Botaş'ın altyapı güzergahını 15 yıl süreyle 29.9 milyon avroya kiralayan Superonline, fiber optik ağ altyapısını 2.5 kat artırıp 24 bin kilometreye çıkarıyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam