|
|
13 Haziran 2008 Cuma 09:23
|
Ekonomi
|
Hükümetin bir bakanı, Merkez Bankası için bunları söyledi: 'MERKEZ BANKAMIZ VAR, EVLERE ŞENLİK'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Piyasaya para vermen lazım'' dedi.
AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığının, Bostancı Green Park Oteli'nde düzenlediği toplantıda konuşan Çağlayan, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokma çalışmaları yaptıklarını belirterek, 8 yaşından itibaren çalışmaya başladığını, hem çalıştığını hem okuduğunu, hayatta hiç ikmale kalmadığını anlattı.
Çağlayan, ''Son 10 ayda AK Partiye girdiğim günden itibaren hayatımın hiçbir döneminde bu kadar çalışmadım. Gece 02.00, sabah 06.00... Helal, hoş olsun. Bu can bu ülkeye kurban olsun'' şeklinde konuştu.
Siyasi istikrarla ilgili en ufak bir problem yaşatıldığı zaman ilk tokadı esnaf kesiminin yediğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
''Bu noktada bu sıkıntıdan kurtaracak şeyler yapmamız gerekir. Piyasaya mutlaka paranın çıkması gerekiyor, ama maalesef bu konuda ben artık söylemekten yoruldum, bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Ben demiyorum enflasyon yükselsin. Türkiye tek haneli enflasyonla yaşamak mecburiyetindedir, ama bugün sen piyasaya para vermeyeceksin, faizleri yüksek tutacaksın, döviz düşük kalacak ve Türkiye bundan dolayı ciddi anlamda sıkıntıda kalacak. Arkadaş piyasaya para vermen lazım, para... Piyasaya para vereceksin ki insanlar alışveriş yapacaklar. Sen piyasanın o damardaki kanını vereceksin.''
Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın üç eşiyle 20 çocuğunun hazineye maliyeti yılda 2 milyon dolar.
THY Başkanı Topçu, dünyadaki birçok havayolu şirketi krizde kavranırken, kendilerinin son birkaç ayda büyümeye paralel olarak uçak siparişlerini artırdıklarını söyledi.
Bakan Yıldırım, Türkiye’de 135 milyon cep telefonu kullanıldığını belirterek, 'Bunun maliyeti 28 milyar dolara ulaştı. Yerli üretimleri destekleyerek cari açık düşürülebilir' diye konuştu.
Hipermarket zincirleri karşısında kan kaybeden bakkalları korumak, verimliliğini artırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla öncü model oluşturmak için proje hazırlandı.
TBMM'de kabul edilen semt pazarları yasasında yer alan bazı maddelerin pazarcıların bağırarak satış yapmasını yasakladığı yorumları pazarcıların kafasını karıştırdı.
Ülkede 1 Ocakta yürürlüğe girince ayaklanmalara yol açan 'para reformunun mimarı' idam edildi.
|