Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 05:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
16 Aralık 2006 Cumartesi 10:16 Ekonomi

Vestel şimdi de bond çantaya sığabilen gözetleme uçağı yapacak

Vestel, insansız uçaklarla ormanları yangına karşı 24 saat izleyip, denize yağ bırakan gemileri havadan tespit etmeye talip oldu. Şirket, üreteceği 100 kumandalı uçağı saat başı ücretle kamu kuruluşlarına kiralamayı planlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) insansız uçak tasarlayan 20 kişilik ekibi ile projeyi gerçekleştiren Vestel’in ilk hedefi bu uçaklardan 100 tane üretip kamu kuruluşlarına kiralamak.

Örneğin hava sıcaklığı 23 derecenin üzerine çıktığında, insansız uçaklar ormanların üzerinde 24 saat görev yaparak görüntüyü yere ulaştıracak.

100 metrenin üzerinde yerden görülmeyen ve duyulmayan kumandalı uçaklar, sintine bırakan gemileri de anında suçüstü yakalayabilecek.

Uçaklar şüpheli TIR’ları da izleyebilecek.

Vestel İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, insansız uçaklarla ilgili olarak Orman Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlara teklif götüreceklerini ve saat başına bir ücret talep edebileceklerini söyledi. Ultav, "İnsansız uçakları sivil dünyanın satın alacağı fiyatlara indireceğiz" dedi.

Uçakların yerden elle fırlatılarak kolayca havalanacağını belirten Cengiz Ultav, "Görev sonunda yine özel bir piste ihtiyaç duymadan süzülerek gövde üzerine inebiliyorlar" dedi. Ultav uçaklara gece görüş kamerası monte edilebileceğini de belirtti. Ultav’ın verdiği bilgiye göre Vestel’in insansız uçakları birden fazla kişi tarafından 100 kilometreye kadar bir menzilde kontrol edilebiliyor. Yerden dijital harita ile kontrol edilen uçaklar, otomatik pilot konumunda uçabiliyor. Uçaklar görüntüyü yakınlaştırarak görüntülemeyi kolaylaştırıyor.

İlgili Başlıklar:
Vestel (29 haber)






Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Deloitte Türkiye'nin Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırladığı '2008 Yılı Birleşme ve Satın Almalar Raporu' yayınlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam