türk net en son haber 16 Ekim 2008Güncelleme: 16.10.2008 04:55 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Milli Takım ve Milli Maçlar
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Uluslararası Kriz
Bankacılık
Kemal Unakıtan
Kanser Vakaları
Uçak Kaçırma ve Uçak İçi Olayları
THY
Sağlık Haberleri
Yerel Seçimler
Add to Google

28 Haziran 2008 Cumartesi 13:45 Ekonomi

Ellerindeki BANKA HİSSELERİNİ sattılar

Borsa dün 36 BİNE gerilerken en çok satış baskısı bankacılık hisselerine geldi

Petrol fiyatlarının 141 dolarla yeni rekorlar kırması ve kredi piyasasına yönelik endişeler nedeniyle hem dış hem iç piyasalar büyük darbe yedi.

ABD’de özellikle banka hisselerinde son dönemde artan satışlar ve iç piyasada AKP kapatma davasının getirdiği tedirginlik nedeniyle İMKB günü yüzde 2.05 kayıpla 35 bin 829 puandan kapattı. Goldman Sachs’ın Citigroup, Merrill Lynch ve JP Morgan için portföy önerilerini aşağıya çekmesi mali sektör hisselerinde sert satışlara yol açtı. Goldman Sachs, General Motors için de önerisini ‘sat’a düşürürken hisseleri yüzde 11 geriledi. Borsadaki son durumu yorumlayan Acar Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı, dış piyasalara kıyasla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda satış baskısının daha fazla olduğunu vurgularken, yabancı takasında çok fazla gerileme olmadığını dile getirdi. Balcı, satış baskısının özellikle bankacılık hisselerine gelmesinin endeksteki tahribatı artırdığını vurgularken, hafta başında sert düşüşten kaynaklanan tepki alımlarının gelebileceğini ifade etti.

Hazine açısından zorlu geçecek yaz dönemi öncesinde tahvil-bonoda satış baskısı dün de sürdü. 13 Ocak 2010 vadeli tahvilin bileşik faizi 0,25 puan artarak yüzde 22,33’e yükseldi. Bankalararası piyasada önceki gün 1.21 YTL’ye kadar gerileyen dolar dün yeniden 1.23 YTL seviyesine tırmandı.

Haber: AKŞAM gazetesi

İlgili Başlıklar:
Bankacılık (321 haber)
İMKB (54 haber)






İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,4160 YTL, avronun satış fiyatı 1,9170 YTL oldu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 1092,44 puan düşüşle 29.443,71 puandan kapandı.

Türkiye'nin cari açığı Ocak - Ağustos döneminde 23 milyar 777 milyon dolardan 34 milyar 838 milyon dolara yükseldi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, şans oyunları ihalesinin yapılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu cümlenin muhatabı BOTAŞ Genel Müdürü Düzyol ise Demir'in üslubunu 'çok çirkin' buldu ve 'Bir genel müdüre yakışmıyor' dedi.

Merkez Bankası, döviz alım ihalelerine 16 Ekim'den itibaren ara verildiğini açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam