|
|
01 Temmuz 2008 Salı 01:18
|
Ekonomi
|
DSP sordu: Kamu bankaları kimlere sponsor?
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, kamu bankalarının 2003-2008 arasında, medya kuruluşlarının hangi birim ve programlarına sponsorluk yaptığını, ne kadar sponsorluk ve reklam bedeli ödediğini sordu.
Yağız, Erdoğan’a yönelttiği önergede, kamu bankalarının sponsorluk ve reklam ölçütlerinin açıklanmasını istedi. Bu bankaların, reklam verme ve sponsor olmada kayırmacılık yaptığı iddialarının doğru olup olmadığının açıklanmasını isteyen Yağız, şu sorulara yanıt istedi:
- Kamu bankaları 1 Ocak 2003-1 Temmuz 2008 arasında hangi medya kuruluşlarının, hangi birim (televizyon, radyo, gazete, dergi vs) ve programlarına sponsorluk yapmıştır? Bu sponsorluğun söz konusu tarihler arasındaki bedeli ne kadardır?
- Yine kamu bankaları, 1 Ocak 2003-1 Temmuz 2008 arasında bu medya kuruluşlarına ne kadar reklam bedeli ödemiştir?
- Aynı kamu bankalarının yine 1 Ocak 2003-1 Temmuz 2008 arasında reklam verdiği ve sponsorluk yaptığı başka kurum ve kuruluşlar var mıdır? Varsa bunlar hangi kurum ve kuruluşlardır ve bunların sponsorluk bedelleri ne kadardır?
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 440,74 puan düşüşle 49.115,63 puandan kapandı.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2330 YTL, avronun satış fiyatı 1,7620 YTL oldu.
Çocuk mobilyasında uzman marka Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, firma Yunanistan'da toplam 20 mağaza açmayı hedefliyor.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik fiyatına yapılacak yeni bir zammın işsizlik artışına neden olabileceği uyarısını yaptı.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, enerjide dışa bağımlılık nedeniyle 2009 yılında daha çok elektrik zammı yaşanabileceğini söyledi.
Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.
|