türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 06:23 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

02 Temmuz 2008 Çarşamba 00:24 Ekonomi

İhracat, Haziran ayı itibariyle 123.8 milyar dolara yükseldi

Türkiye’nin Haziran ayında yaptığı ihracatın sektörler bazında yüzde 88.95’i sanayiden, yüzde 8.44’ü tarımdan, yüzde 2.61’i ise madencilikten geldi.

Türkiye’nin ihracatı, Haziran ayı itibarıyla yıllık 123 milyar 762 milyon 644 bin dolara ulaştı.

Geçen ay, ihracat yüzde 34,88’lik artışla 12 milyar 74 milyon 26 bin dolar olarak gerçekleşti.

Sanayi sektörü alt başlığı altında yüzde 71.54 payla ilk sırada yer alan sanayi mamulleri içinde en büyük payı yüzde 20.23 payla taşıt araçları ve yan sanayi oluşturdu.

Aynı dönemde en yüksek ihracat artışı, yüzde 116.45 ile demir çelik ürünlerinde, ikinci olarak yüzde 67.23 ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde oldu. Haziran ayında ihracatında gerileme yaşanan ürünler yüzde 7.02 ile zeytin ve zeytinyağı, yüzde 6.55 ile hazır giyim ve konfeksiyon, yüzde 5.89 ile kesme çiçek ve yüzde 3.37 ile kuru meyve ve mamullerinde gerçekleşti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladığı, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Berdan Tesisleri’nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’nin ihracattaki başarısının artık olağan hale geldiğini belirterek, “Bugün bir çok Avrupa Birliği (AB) ülkesinin bir yıllık ihracatını bir ayda gerçekleştiriyoruz” dedi.
TİM Başkanı Oğuz Satıcı, da “Kendimizi biraz suyun akışına bıraktık. Yüksek faizi içerde sıcak para tutmanın tek yolu olarak görüyoruz. Bu anlayışı masaya yatırmak ve tartışmak zorundayız. Bunun için mevcut içi boş siyasi gündem yerine ekonomi merkezli yeni bir gündem koymak zorundayız” dedi.

İlgili Başlıklar:
İhracat (168 haber)






ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.

Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.

2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.

Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam