türk net en son haber 7 Ekim 2008Güncelleme: 07.10.2008 12:34 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Samand - İran Otomobili
İran
Otomobil Endüstrisi
Hızlı Tren Yapılanması
Türk Silahlı Kuvvetleri
Nevzat Basımın Yazıları
Barack Obama
Gökdelenler
Arap Sermayesi
Arap Dünyası
Add to Google

03 Temmuz 2008 Perşembe 08:54 Ekonomi

Eşcinsellere özel 5 bin votka geldi

Absolut Vodka, eşcinsellere destek olmak için özel bir şişe tasarladı. Gökkuşağı renklerindeki şişeyi satın alanlar aynı zamanda eşcinsellerin kurduğu uluslararası bir örgüte bağışta bulunmuş olacak.

19 ülkede satılan özel şişeden Türkiye'de 5-10 bin adet ithal edilmesi bekleniyor.

San Fransisko'lu sanatçı Gilbert Baker'ın 1978 yılında tasarladığı, eşcinsel topluluğunun sembolü olan gökkuşağında bulunan kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mor renklerinden oluşan bayrağın bu sene yapılışının 30'uncu senesi kutlanıyor. Fransız Pernaud Ricard şirketine mart ayında 5.6 milyar dolara satılan İsveç'in en ünlü markalarından biri olan Absolut Vodka da eşcinseller yararına özel bir şişe tasarladı. Dünya çapında 126 ülkede faaliyet gösteren Absolut, yeni ürününü aralarında Türkiye, Fransa, Hollanda, Norveç, Belçika, Portekiz, Danimarka, İrlanda'nın da bulunduğu 19 ülkede satışa sundu. Absolut'tan yapılan açıklamaya göre Colors adlı votkadan dünya çapında 311 bin şişe üretilecek ve bu sayı artılmayacak. Dünyada mayıs ayında piyasaya çıkan, Türkiye'de ise son 1 haftadır raflarda kendine yer bulan Absolut Colors'ın ayrıca kokteyl kitabı da basıldı. Her 2 ürünün satışlarından elde edilecek belli bir para InterPride (The International Association of Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex Pride Coordinaters) adlı eşcinsel topluluklarından birine bağışlanacak. Absolut ayrıca eşcinsellerin haklarını desteklemek için kendilerine gelen ilk 100 öneri için fikir başına 100 Euro bağışlamayı taahhüt ediyor. Bu kampanya ile toplanacak bağışlar eğitime ve eşcinsel topluluklarının yardımlaşmasına harcanağı belirtiliyor. Maxxium Pazarlama'dan Absolut'un Ürün Müdürü Deniz Özlav, Absolut Colors'ı promosyon amaçlı piyasa sürdüklerini, "Bildiğimiz aromasız Absolut'un dış tarafının giydirilmiş hali aslında Absolut Colors. Colors'ı satın alacakların önemli bir kısmı koleksiyonerlerden oluşmasını bekliyoruz. Türkiye'ye 5-10 bin Colors ithal edeceğiz. Ürünün vermek istediği belli başlı mesajlar var. Votkaları Migros, Carrefour gibi her perakende satış mağazasında bulabileceksiniz" diye konuştu.

19 ülkede satılıyor

* Türkiye
* İsviçre
* Avusturya
* Fransa
* Hollanda
* Norveç
* Belçika
* Portekiz
* Danimarka
* İrlanda
* Avustralya
* Çin
* Singapur
* Tayvan
* İspanya
* Almanya
* İngiltere
* İsveç
* ABD

Haber: SABAH gazetesi

İlgili Başlıklar:
Alkollü İçeçekler Sektörü (90 haber)
Absolut (5 haber)
Eşcinseller Dünyası (169 haber)






İran'ın en büyük otomobil firması Khodro, kadın sürücülere uygun özelliklerde araba üretileceğini bildirdi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 1. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 7,88 puan artışla 31.582,62 puandan kapandı.

CeBIT Bilişim Fuarı bugün ziyaretçilere kapılarını açıyor. Ziyaretçiler fuar sırasında TeknoSA mağazasından iPhone satın alabilecek.

Güneydoğu'da karargâh binası ve lojman yapan TOKİ'nin başkanı Bayraktar, karakol yapımı için 'Heyecanla talimat bekliyorum' dedi. Bayraktar, 1 milyon YTL fiyat verdi.

Dünya'nın en önemli kitap fuarlarından biri olarak değerlendirilen Frankfurt Kitap Fuarı, bu yıl ülkemizi 'Bütün Renkleriyle Türkiye' sloganıyla 'Onur Konuğu' olarak ağırlıyor.

Şirket prensibi gereği bütün şubelerinde 7 gün 24 saat muslukları açık bırakan ABD’li kahve devi Starbucks’a çevreciler ateş püskürüyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam