türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 07:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    İSKİ
    Kemal Sunal
    Ergenekon Davası
    Frank Rijkaard
    Galatasaray
    Enflasyon
    Uçak Kaçırma ve Uçak İçi Olayları
    Sigara Yasakları
    Dimitri Medvedev
    Rusya Türkiye İlişkileri
    Add to Google
    03 Temmuz 2008 Perşembe 02:31 Ekonomi

    2015'te Türkiye petrol ihtiyacının yarısını üretir, diyor Tayyip Erdoğan

    Erdoğan, TPAO'nun birçok ülkede petrol arama ve üretim faaliyeti olduğunu ifade ederek, "İnşallah petrol ihtiyacımızın en az yarısını karşılayacağız" dedi

    Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2015 yılında ham petrol ihtiyacının yarısını kendi kendine karşılayacak duruma gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan, 5. Türkiye Enerji Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Enerji yatırımları kararlılıkla sürecek" dedi. Ulusal Enerji Forumu'nda yaptığı konuşmada Erdoğan, TPAO'nun Libya, Kolombiya, Kazakistan, Azerbaycan ve Karadeniz'de petrol arama ve üretim faaliyetleri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Ham petrol ihtiyacımızın en az yarısını 2015'te kendimiz karşılamak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız" dedi. Türkiye'nin 2007 yılında 31 milyon ton olarak gerçekleşen petrol tüketiminin yüzde 10'dan azı TPAO ve diğer şirketlerin üretimlerinden karşılanıyor.

    SAĞLAM ZEMİNDE BÜYÜYORUZ

    Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin 2020'ye kadarki enerji talebinin yılda yüzde 6 artmasının tahmin edildiğini ve 2013 yılına kadar EPDK onayını almış toplam 28,000 MW gücündeki santrallerin devreye alınmasının bu ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Türkiye'nin son 5 yıl da ortalama yüzde 6.7 oranında büyüme kaydettiğini, buna paralel olarak yıllık enerji tüketiminin de yıllık ortalama olarak yüzde 5.5 oranında artış gösterdiğini kaydeden Erdoğan, 2002 yılından bugüne kadar elektrikte yüzde 58, doğal gazda yüzde 150 oranında talep artışı olduğunu bildirdi. Erdoğan, bu oranlarla Türkiye'nin dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını vurgularken, ilk çeyrek büyüme oranlarına ilişkin ise "Türkiye yılın ilk çeyreğinde de yine yüzde 6.6 oranında, oldukça yüksek bir oranda büyüdü. Türkiye çok sağlam bir zeminde büyümeye devam ediyor" dedi. Başbakan Erdoğan, 2020 yılına kadar enerji talebinin yıllık yüzde 6 oranında artacağını varsaydıklarını, 2020 yılında 220 milyon ton petrol eş değerine ulaşılacağını tahmin ettiklerini söyledi. Türkiye'nin dünya enerji talebi ve enerji arz güvenliği noktasında stratejik rol oynayan bir ülke konumuna yükseldiğini belirten Erdoğan, Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olarak artan enerji talebini karşılamak zorunda olduğunu ifade etti. Nabucco projesinde birkaç ay içinde hükümetler arası anlaşma ve evsahibi ülke anlaşmalarının imzalanacağını ifade eden Tayyip Erdoğan, ulusal ölçekte enerji talebini karşılamak için tarihi adımlar attıklarını kaydetti.

    İlgili Başlıklar:
    TPAO (36 haber)
    Petrol ve Doğalgaz Sondajları (70 haber)
    Tayyip Erdoğanın Sözleri (532 haber)






    TÜİK, Haziran ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,11, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,94 yükseldiğini açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'i telefonla arayarak bir görüşme yaptı.

    İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5360 lira, avronun satış fiyatı 2,1490 lira oldu. Borsa günün tamamında 240,66 puan düştü.

    TÜİK'in açıklamasına göre yıllık TÜFE yüzde 5,73 ve yıllık ÜFE yüzde -1,86 oldu.

    Türkiye'de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde bin 700 dönümlük arazi için girişimde bulundu.

    Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde, gelir vergileri mesafe bazlı olarak proje ortağı 5 ülkeye, topraklarından geçen boru hattının uzunluğuna göre dağıtılacak.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam