|
|
04 Temmuz 2008 Cuma 12:13
|
Ekonomi
|
EMEKLİLER BU AY ZAMLI AYLIK ALACAK
İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına, yılın ilk yarısındaki TÜFE oranı doğrultusunda bu aydan itibaren yüzde 6 zam yapılacak.
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranınında belli olduğunu söyledi.
Yılın ilk yarısında TÜFE'nin yüzde 6 düzeyinde gerçekleştiğini anımsatan Ergün, emekli aylıklarının da 2008 yılı Bütçe Kanunu uyarınca, Temmuz ayından itibaren TÜFE oranı kadar artırılacağını belirtti. Ergün, buna göre işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Temmuz ayından itibaren yüzde 6 zamlanacağını kaydetti.
Emeklilerin taban aylığının alım gücünün enflasyon karşısında gerilediğini dile getiren Ergün, yılbaşında tahmini enflasyona göre yapılan yüzde 2 oranındaki zammın 6 aylık enflasyon karşısında önemli kayba neden olduğunu ifade etti.
Bütçe Kanunu'na göre, ilk 6 ayda yaşanan yüzde 4 oranındaki enflasyon farkının da emekli aylıklarına yansıtılması gerektiğini belirten Ergün, Bütçe Kanunu'nun bu düzenlemeyi yapma konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki verdiğini söyledi. Ergün, bu farkın verilmesiyle birlikte en düşük işçi emeklisi aylığının toplam yüzde 10 oranında artarak 615,11 YTL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığının da 451,11 YTL'ye çıkacağını bildirdi.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,5400, avro 2,0800 liradan haftaya başladı. Borsa, 340,34 puan azalarak açıldı.
Sağlık turizmi raporu hazırlayıp bunu Maliye Bakanı Şimşek’e sunan DEİK, KDV teşviğiyle 2015’ten itibaren yıllık 8 milyar dolar gelir sağlanabileceğini öngörüyor.
Murat Ülker, yeni bir kulübe üye olduklarını artık dünya markalarını önlerine gelen 'satın al' tekliflerinden takip etmeye başladıklarını söyledi.
KEY ödemesi 655 lira eksik
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, ihracatçıya destek veren Eximbank modelinin bir benzeri olarak küçük ve orta boy işletmelere destek verecek KobiBank projesinin artık hayata geçmesini i
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ikinci dönem ödemeleri bugün başlıyor. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik
|