türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 22:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    06 Temmuz 2008 Pazar 10:42 Ekonomi

    Türk hastanelerinde YABANCI HASTA patlaması

    Türk hastanelerinin ameliyat maliyetleri Avrupa’yla kıyaslandığında 4’te bir, ABD’yle kıyaslandığında ise 8’de bir oranında daha ucuz. Bu nedenle yabancı hastalar her yıl artıyor.

    Daha çok Arnavutluk, Kosova, Rusya gibi ülkelerden gelen hastalar, en çok göz, kalp ameliyatları ve tüp bebek tedavisi için para harcıyor.

    Milliyet gazetesinden ŞÜKRAN PAKKAN'ın haberi:

    Ameliyat fiyatlarının düşüklüğü ve hastanelerin otelcilik hizmetleri nedeniyle son yıllarda yabancı hastaların rağbet ettiği Türkiye’deki özel hastanelerde bu yıl iki katına varan oranlarda yoğunluk yaşanıyor.

    Ameliyat maliyetlerinin Avrupa’ya kıyasla dörtte birine, Amerika’ya kıyasla sekizde birine varan oranlarla daha ucuz olması nedeniyle tercih edilen hastanelerde yabancılar en çok göz, kalp ameliyatları ile tüp bebek tedavisi için para harcıyor. İşte bazı hastanelerde yabancı hastalara ilişkin bilgiler şöyle:

    MEMORIAL SAĞLIK GRUBU: Genel Müdürü Uğur Genç, istatistiklere bakıldığında en çok Hollanda, Arnavutluk, Kosova, Azerbaycan, Almanya ve Rusya’dan hasta kabul ettiklerini söyleyerek, geçen yıl yabancı sigortalar, aracı kurumlar ve gemi şirketlerinden gelen hasta sayısı toplamının 1800’ü bulduğunu söyledi.

    Genç, bu yıl ise, yüzde 30-35 oranında bir artışla yabancı hasta sayısının 2 bin 300’ü bulmasının beklendiğini; yabancı hastaların ağırlıklı olarak ortopedi, kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tüp bebek, göz, genel cerrahi, diş ve plastik cerrahi branşlarında hizmet aldığını belirtti.

    Türkiye’deki tedavi fiyatlarının gelişmiş ülkelere nazaran düşük olduğunu kaydeden Genç, Avrupa’daki fiyatlara göre 2 ile 4 kat, ABD’deki fiyatla göre ise ameliyatlarda 3 ila 8 kat daha ucuz olduklarını söyledi.

    ALMAN HASTANESİ:Yabancı hastaların en çok Arnavutluk, Makedonya, Kosova gibi Balkan ülkeleri ile, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan Ukrayna, Hollanda ve Almanya’dan geldiği belirtildi.

    Hastane yönetiminin verdiği bilgiye göre, yabancı hastalar en çok tüp bebek, lazer, katarakt, glokom gibi göz operasyonları, baypas başta olmak üzere kalp ameliyatları, protez, implant gibi diş uygulamaları için gelen hastalar kendi ülkelerine göre çok ucuz olan uygulamalar için hastanenin yolunu tutuyor.

    INTERNATIONAL HOSPITAL: Direktör Vekili Murat Küçükkaya, hastanenin özel sağlık sigortalarıyla yaptığı anlaşma gereği en çok Arnavutluk, Kazakistan, Rusya, Japonya, Almanya, İsviçre, Fransa’dan hastaların geldiğini söyledi.

    Geçen yıl, yabancı uyruklu hasta sayısının 1180 olduğunu, bu yıl ise daha çok yabancı hastaya hizmet vermeyi planladıklarını anlatan Küçükkaya, en çok onkoloji (tümör ameliyatları, kemoterapi), genel cerrahi, beyin ve sinir hastalıkları, ortopedi, kardiyoloji ve tüp bebek için tercih edildiklerini söyledi.

    DÜNYA GÖZ HASTANESİ: Geçen yıl 15 bin hastanın geldiği hastaneye bu yıl 20 bin yabancı beklendiği, en fazla Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Belçika gibi ülkelerden hasta geldiği belirtildi.

    Yabancı hastaların, hastaneye en fazla lazerle göz tedavisi, katarakt ve şaşılık ameliyatları için geldiği ifade edildi.

    İlgili Başlıklar:
    Sağlık Endüstrisi (83 haber)






    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind

    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.

    Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var

    Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam