|
|
10 Temmuz 2008 Perşembe 10:20
|
Ekonomi
|
Telekom'dan görme engelliler için fatura
Türk Telekom görme engellilere özel kabartmalı telefon faturası uygulamasına geçiyor.
Türk Telekom’un, Türkiye’de yaşayan görme engellilere çözüm yolları üretmek, telefon bilgilerini rahatlıkla incelemek ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla görme engelliler için özel Türk Telekom fatura bilgisi sistemi oluşturduğu öğrenildi.
Görme engelliler için özel kabartmalı yazı tekniğini kullanarak geliştirilen proje Haziran 2008 dönemi faturalarını kapsayacak şekilde Temmuz ayından itibaren başlatılacak. Özel telefon faturası uygulamasını sosyal bir sorumluluk projesi olarak değerlendiren Türk Telekom bu hizmeti ücretsiz olarak sunacak.
HER İKİ FATURA BİRLİKTE GÖNDERİLECEK
Türk Telekom yetkililerinden edinilen bilgiye göre, özel fatura için başvuran kişilere Türk Telekom orijinal faturaları ile görme engellilerin okuyup yazmak için kullandıkları altı nokta sisteminden oluşan "Braille Alfabesi" kullanılarak hazırlanan fatura bilgileri, özel tasarlanmış zarflarla beraber gönderilecek. Kabartmalı faturada yer alan bilgiler, orjinal fatura ile birebir aynı bilgileri içermemekle beraber, abonelerin öncelikli olarak bilmek isteyeceği, orjinal faturada bulunan verileri içerecek.
Türk Telekom’un görme engelliler için hazırladığı özel telefon faturası uygulamasına geçmek isteyen kişiler Türk Telekom’un sadece 444 1 444 nolu çağrı merkezi üzerinden başvuru yaparak bu hizmetten faydalanabilecek.
ÇALIŞMA BAKANI, 'BİRLİK FESHEDERSE ECZACILARLA ANLAŞIRIZ' DEMİŞTİ. EĞER ÖYLE OLURSA, DURUM NE OLUR?
Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.
|