Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 08:53 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Eczanelerle İlgili Haberler
Ergenekon Davası
Bedrettin Dalan
Tuncay Güney
Zekeriya Öz
AKPnin Alevi Açılımı
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Genelkurmay Haberleri
Sabih Kanadoğlu
Mazlum Der
Add to Google
10 Temmuz 2008 Perşembe 13:22 Ekonomi

Total İran'a yatırım yapmaktan vazgeçti

Fransız enerji devi Total, siyasi riskin yüksek olması nedeniyle İran'a yatırım yapmayacağını bildirdi.

Total'ın Üst Düzey Yöneticisi Christophe de Margerie, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, “Bugün İran'a yatırım yaparak çok fazla siyasi risk alırız, çünkü insanlar 'Total para için her şeyi yapar” diyecekler” diye konuştu.

ABD'nin bazı ülkelerde Avrupa'nın enerji yatırımlarına baskı yapmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren De Margerie, “İki önemli ülkeyi (İran ve Irak) sistemden çıkar ve daha sonra 'yeterli petrol ve doğal gaz yok' diye konuş. Oh ne güzel, sürpriz” dedi.

De Margerie, Total'in İran'dan tamamen çekilip çekilmeyeceğine ilişkin bilgi vermedi.
Total'ın bu kararını, İran Devrim Muhafızları'nın dün 2 bin kilometre menzilli Şahab-3 füzesi denemesi yapmasının ardından alması dikkat çekti.

Total, İran Ulusal Doğal Gaz Şirketi ile Güney Pars doğal gaz projesinde 11. safha çalışması için mutabakat zaptı imzalamıştı.

İran, Total'ın anlaşmaya uymasını isterken, İran'ın nükleer programından kaygı duyan Fransız hükümeti, Total'e bu ülkeye yatırım yapmaması çağrısında bulunmuştu.

ABD Kongresi, İran'ın doğal gaz ve petrol sektörüne 20 milyon dolardan fazla yatırım yapan yabancı şirketleri cezalandırmayı amaçlayan yaptırımlar yasasını kabul etmişti.

Washington yönetimi Tahran'ı nükleer silah elde etmeye çalışmakla suçlarken, dünyanın dördüncü büyük petrol üreticisi İran nükleer programının sadece elektrik elde etmeyi amaçladığını savunuyor.

İlgili Başlıklar:
Total (3 haber)
İran (410 haber)






ÇALIŞMA BAKANI, 'BİRLİK FESHEDERSE ECZACILARLA ANLAŞIRIZ' DEMİŞTİ. EĞER ÖYLE OLURSA, DURUM NE OLUR?

Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam