|
|
14 Temmuz 2008 Pazartesi 14:48
|
Ekonomi
|
Amerikalı Budweiser, Belçikalı BECK tarafından satın alınmayı kabul etti
Biracılık sektörünün iki dev kuruluşu birleşerek kendi alanında dünyanın en büyük şirketine dönüşecek.
ABD'li üretici Anheuser-Busch Cos, Belçikalı InBev NV'den gelen 52 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etti.
Stella Artois ve Beck's gibi biraların üreticisi olan InBev, Budweiser'ın üreticisi Anheuser-Busch Cos için hisse başına 70 dolar ödeyecek.
Anlaşmanın gerçekleşmesinin ardından oluşacak şirket hem dünyanın en büyük bira şirketi olacak hem de ABD tarihine üçüncü büyük satış olarak geçecek.
Türkiye, Rusya ile gümrüklerde yaşanan krizde karşı atağa geçiyor.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, Bosna Hava Yollarının (Air Bosna) yüzde 42 hissesinin satılması ihalesinde somut tekliflerini verdiklerini bildirdi.
Ocak'tan itibaren en düşük memur maaşı 1163 YTL'ye, Temmuz'da 1215 YTL'ye çıkacak. Ortalama memur maaşı Ocak'ta 1414 YTL, Temmuz ayında 1478 YTL'ye ulaşacak.
Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 26,7 artarak 7 milyar 954 milyon dolara yükseldi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 373,87 puan düşüşle 39.776,10 puandan kapandı.
|