türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 22:03 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    15 Temmuz 2008 Salı 12:12 Ekonomi

    CAVİT ÇAĞLAR'A BANKA SATIŞI, GEREKÇE... Beklenen oldu: TMSF, tekrar Çukurova yönetiminde

    BU KEZ GEREKÇE, ÇAĞLAR'A SATILAN BANKA VE O BANKA İLE YAPILAN İŞLEMLER

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu şirketlerine fon tarafından, fon alacaklarının tahsilini teminen, birer yönetim kurulu üyesi ile ikişer denetçi atanmasına karar verildiğini bildirdi.

    TMSF tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Çukurova Grubu ile Çağlar Grubu arasında İnterbank A.Ş.'nin satışına yönelik olarak yapılan yazılı anlaşmalar uyarınca, Çukurova Grubu şirketlerinin İnterbank'a olan borçlarının bir kısmının bankanın Çağlar Grubu'na devrinden önceki yönetim tarafından Çağlar Grubu firmalarına tahsis edilen krediler ile kapatıldığı ve bu kredilerin devrinden sonra muhtelif firmalar arasında dolaştırılarak ödenemez hale getirildiği tespit edilmiştir. İnterbank'ın Fon'a devredildiği 07.01.1999 tarihine kadar ödenmeyen bu
    borçların, daha sonraki süreçte de ödenmemesi üzerine, İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketleri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması kararı alınmıştır.

    Çukurova Grubu ile Fon arasında imzalan sözleşmelerde Çukurova Grubu'na ait ek bir borcun ortaya çıkması halinde, bu borç tutarının Fonun yazılı bildirimini müteakip en geç iki ay içinde Grup tarafından ödeneceği taahhüt edilmiştir.

    İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketlerinin borçlarının tahsilini teminen, sözkonusu sözleşmelere dayanarak Gruba gerekli bildirimde bulunulmuş, ancak, belirtilen süre içerisinde herhangi bir ödeme gerçekleşmediği gibi, sözleşme koşullarına aykırı girişimlerin olduğu anlaşılmıştır.

    Yaşanan bu gelişmeler göz önüne alınarak, Fon alacağının tahsilini teminen başta Çukurova Holding A.Ş. olmak üzere yukarıda belirtilen işlemlerde sorumluluğu bulunan Çukurova Grubu şirketlerine Fon tarafından birer yönetim kurulu üyesi ile iki denetçi atanmasına karar verilmiş, ilgili Fon Kurulu kararı Gruba tebliğ edilmeye başlanmıştır.
    Hali hazırda Borçlu grup ile Fon arasında müzakerelere başlanmış olup, sorunun çözümünde izlenecek süreçler müzakerelerin sonucuna göre değerlendirilecektir.
    TMSF, yasaların kendisine vermiş olduğu yetki ve görevler çerçevesinde kamu alacaklarının tahsiline yönelik çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürmektedir."

    İlgili Başlıklar:
    TMSF (178 haber)
    Çukurova Grubu (34 haber)

    Kaynak: İHA





    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind

    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.

    Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var

    Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam