Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 09:33 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Uzay
Ateistler
Patrick Swayze
Hava Durumu
Eczanelerle İlgili Haberler
Ergenekon Davası
Bedrettin Dalan
Tuncay Güney
Zekeriya Öz
AKPnin Alevi Açılımı
Add to Google
15 Temmuz 2008 Salı 12:54 Ekonomi

Dün gece cezaevinden tahliye edilen Sinan Aygün, bugün İŞİNİN BAŞINDA... Aygün ilk iş ŞU TEŞEKKÜR KONUŞMASINI YAPTI

''DARBECİ DEĞİL, DARBE KARŞITI OLDUM''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün, yüce yargının doğruyu bulacağına kalben, sonuna kadar inandığını bildirerek, ''çünkü hiçbir zaman darbeci olmadım ve darbenin de karşısında oldum'' dedi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu iken dün tahliye edilen Aygün, ATO olağanüstü meclis toplantısında yaptığı konuşmada, şu anda meclis üyelerinin karşısında tutuksuz sanık sıfatıyla durduğunu kaydetti. Aygün'ün, ''Ama yüce yargının doğruyu bulacağına kalben inanıyorum. Sonuna kadar inanıyorum, çünkü hiçbir zaman için darbeci olmadım ve darbenin de karşısında oldum'' sözleri meclis üyelerince alkışlandı.

Bu arada ATO Başkanı Aygün, ATO'ya gelişinde meclis üyeleri ile kalabalık bir basın ordusu tarafından kapıda karşılandı.

ATO üyeleri Aygün'ü gelişinde alkışlarla karşılarken, oda bahçesinde 3 tane koyun kurban edildi. Aygün'ün meclis salonuna geçişi sırasında gazetecilerin ve meclis üyelerinin yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı.

Öte yandan Aygün konuşmasını tamamladıktan sonra meclis salonunda ayrılırken, bir gazetecinin ''Neyle yargılanıyorsunuz?'' sorusuna ''Bilmiyorum'' yanıtını vermesi dikkat çekti.



AYGÜN: ''DEMOKRASİ VE HUKUKTAN HİÇ AYRILMADIM''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün, demokrasiden ve hukuktan hiç ayrılmadığını bildirerek, ''Anayasal düzenin zedelenmeden sürdürülmesinin Türkiye için hayati önem taşıdığının bilincinde olan bir insanım'' dedi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu iken dün tahliye edilen Aygün, ATO olağanüstü meclis toplantısında yaptığı konuşmasına, ''Ayrılığımız bugün son buldu'' diyerek, başladı.

Demokratik düzenin Türkiye için tek seçenek olduğuna yürekten inanan anlayışta olduğunu belirten Aygün, şunları söyledi:

''Demokrasiden hiç ayrılmadım, hukuktan hiç ayrılmadım. Anayasal düzenin zedelenmeden sürdürülmesinin Türkiye için hayati önem taşıdığının bilincinde olan bir insanım. Benimle ilgili iddiaların yargı sürecinde beni aydınlığa çıkaracağından, yargının bunu gözlemleyeceğinden ve mahkeme kararıyla aklanacağımdan hiç kuşku duymuyorum. Türk yargısına sonuna kadar güveniyorum. Yargıçlarımızın titiz bir inceleme yaparak, adil bir hüküm vereceklerine kalben inanıyorum.

Çünkü darbecilik, darbe kelimelerinin benim lugatımda olmadığının ve bu tür eylem ve söylemlerin en çok Türk iş alemine zarar verdiğinin bilincinde olan bir insanım.Darbelerin Türkiye'ye bir çözüm getirmeyeceğini de bilen bir insanım.''


Aygün, ''14 günlük süreç içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin misafiri oldum. O sürece kadar günde 3 öğün yemeğimizi verdiler. Daha sonra Metris Cezaevi günleri. Orada da aynı şekilde devlet tarafından ağırlandık. Daha sonra Kandıra F tipi cezaevi günleri. Orada da devletimiz bize baktı. Devletimden şunu istiyorum? Devletimin 14 gün ekmeğini yedim. Devletimden helallik istiyorum. Çünkü hak etmeden bir ekmek yemiş oldum. İnşallah devlete olan bu borcumu en kısa sürede öderim''dedi.

İlk defa hakim karşısına çıktığı için utandığını söyleyen Aygün, ''Çünkü başıma böyle bir şey gelmemişti. Ama inandığım bir şey vardı. Türk yargısına sonuna kadar güvendim ve Türk yargısının doğruyu bulacağına inandım. Bu inancımı hiçbir zaman kaybetmedim''diye konuştu.

İlgili Başlıklar:
Sinan Aygün (72 haber)






ÇALIŞMA BAKANI, 'BİRLİK FESHEDERSE ECZACILARLA ANLAŞIRIZ' DEMİŞTİ. EĞER ÖYLE OLURSA, DURUM NE OLUR?

Ziraat Bankası, bireysel kredi faiz oranlarında, indirime gittiğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 2,84 oranında değer yitirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 40 milyon m3'ten 48 milyon m3'e çıkartılan Mavi Akım'daki gaz miktarının 45 milyon m3'e düştüğünü açıkladı.

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5300 TL, avronun satış fiyatı 2,0920 TL oldu.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF)heyeti, Ankara'ya geldi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam