|
|
16 Temmuz 2008 Çarşamba 09:06
|
Ekonomi
|
Elyaf kimyasalları pazarının dünyadaki ikinci ismi Pulcra Chemicals, Türklerin oluyor
TÜRK DERİCİLERİ Alman elyaf devini satın alıyor
Deri Sanayicileri Dış Ticaret ve Pulcra yöneticilerinden oluşan Fashion KG konsorsiyumunun, Pulcra Chemicals'ı yaklaşık 60 milyon dolar bedelle satın alması konusunda anlaşma sağlandı. Merkezi Almanya'da bulunan ve elyaf kimyasallarının yanı sıra, tekstil ve deri kimyasalları alanında da dünyanın sayılı şirketlerinden olan Pulcra Chemicals'ın, Türkiye, Çin, Brezilya, Hindistan ve İspanya'da üretim tesisleri bulunuyor.
Türkiye'nin yanı sıra Çin, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksika, ABD, Almanya, İspanya ve İtalya'da da faaliyet gösteren Pulcra Chemicals'da yaklaşık 450 kişi çalışıyor. Firma, 2007 yılında 360 milyon dolar ciro ve 15 milyon dolar kâr açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Deri Sanayicileri Dış Ticaret Şirketi Genel Müdürü Ahmet Karahan, satın almanın ayrıntılarını şöyle anlattı: "Pulcra Chemicals CEO'su Yusuf Aktalay'la liseden sınıf arkadaşıyız. 25 yıl Henkel'de görev yaptıktan sonra geçen yıl Pulcra Chemicals'a CEO olarak atanan Yusuf'la, bu şirketlere sahip olmanın yaratacağı faydaları konuşurken bu birliktelik fikri ortaya çıktı. Böylece güçlerimizi birleştirerek, satın almaya giden yolu açtık. Aslında iki yöneticinin 40 yıllık dostluğu ve birbirine olan güveni, ülkemize bir dünya şirketi kazandırdı diyebiliriz."
1998'de Türkiye'nin önde gelen 139 deri sanayicisi tarafından kurulan DSD, yılda 200 milyon dolar seviyesinde ihracat yapan, dünyanın en büyük deri giysi ihracatçısı şirketi. Türk deri giysi üreticileri adına yarattığı Derri markası ile Turquality programına da kabul edilen DSD'nin, halen Polonya, Ukrayna ve ABD'de perakende ve toptan pazarlama faaliyetleri, mağaza, corner ve show roomları bulunuyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|