|
|
17 Temmuz 2008 Perşembe 07:48
|
Ekonomi
|
Dünyanın en zengin 172'nci kişisi Andrei Melnichenko, dünyanın dokuzuncu zengini Roman Abramoviç'e nispet için dünyanın en pahalı yatını yaptırdı
Rus milyarder Melnichenko, isim olarak eşi Aleksandra'nın baş harfi "A"yı verdiği, 400 milyon dolara mal olan 121 metrelik dünyanın en pahalı yatını denize indirdi
Melnichenko, 121 metre uzunluğundaki 400 milyon dolarlık yata eski fotomodel karısı Aleksandra Kokotovic'in (31) isminin baş harfi olan "A"yı verdi.
Yüzen saray, Abramoviç'in 200 milyon dolara yaptırdığı yatından altı metre daha uzun. 36 yaşındaki Rus milyarder ilk seferini, üç Monet tablosu satın almak üzere Norveç'in Kristiansand kentine yaptı. Melnichenko, tabloları Norveç'ten alarak, AB'de geçerli ithalat vergilerini ödemekten kurtuldu. Yüzen sarayda 42'si mürettebat 56 kişi kalabiliyor. Ultra lüks kamaraları dışında bir diskotek, havuz, helikopter hangarı ve iki adet 10 metre uzunluğunda hız motoru bulunan yat, saatte 23 deniz mili yapıyor. Kişisel serveti milyar doları bulan Melnichenko, tanınmış bankalardan MDM'nin kurucusu. Melnichenko, Rus enerji sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınıyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|